Primarul Ilie Bolojan a prezentat în cadrul conferinţei de presă de azi, 24 martie 2016, noi date privind proiectul construirii sălii de sport polivalente.
Primăria Oradea a colaborat cu Compania Naţională de Investiţii pentru a demara construirea unei săli de sport polivalente în municipiul Oradea lângă Aeroportul Oradea, vizavi de Cartierul Europa, între fostul Tancodrom şi Era Shopping.
„Am avut un acord iniţial de la Autoritatea Aeronautică Română privind acest amplasament. Acum, după ce aeroportul a fost modernizat şi sistemele de aterizare au fost montate, nivelul de înălţime care poate fi acceptat acolo pentru o construcţie, nivel comunicat de Autoritatea Aeronautică, este de 19 m înălţime, iar sala de sport are 25 m înălţime conform proiectării. În această situaţie am luat decizia să mutăm amplasamentul sălii pe actualul amplasament al Pieţei Obor. Aici nu avem probleme, nivelul de înălţime acceptat depăşeşte 30 m. Sala Polivalentă va fi amplasată între căminul de studenţi al Universităţii Oradea, lângă sala de sport a Universităţii şi Auchan. Suprafaţa de 7,5 ha, din care 5,3 ha din Piaţa Obor şi 2,2 ha zona de lângă Universitate, care e tot terenul municipiului, este o suprafaţă arhisuficientă pentru construirea sălii de sport şi a parcărilor aferente. Noul amplasament ne şi ajută, întrucât vom putea folosi şi locurile de parcare construite pentru Piaţa Obor. Acum avem acordul Autorităţii Aeronautice Române, dar şi al Companiei Naţionale de Investiţii. Amprenta la sol a sălii este de cca 1 ha. La finalul lunii martie vom putea supune aprobării, în Consiliul Local, a proiectului de hotărâre care prevede noul amplasament”, a spus primarul Ilie Bolojan.
Va urma apoi Hotărârea de Guvern care să aprobe indicatorii tehnico-economici. Costurile sălii de sport sunt estimate la 22 milioane euro, capacitatea ei fiind de 5000 locuri, cu posibilitatea de extindere la 7000 de locuri.
Piaţa Obor se va muta vizavi de Cartierul Europa. ”Pentru aceasta, vom avea în vedere realizarea unei treceri de pietoni subterane, pentru că la fluxul de circulaţie de pe centură nu va fi posibil accesul pietonal decât în condiţii foarte dificile. Dacă totul este în regulă, construcţia sălii va putea începe în toamna acestui an sau în primăvara anului viitor”, a completat primarul Ilie Bolojan.

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam