Cadeţii Clubului Sportiv „Redpoint” au reuşit să obţină rezultate foarte bune în calificările contând pentru Cupa Europei de la Heviz, la recent încheiata Cupa Federaţiei de la Deva. Astfel, trei dintre sportivii clubului orădean sunt aproape calificaţi, componenţa definitivă a loturilor naţionale urmând a fi decisă la Oradea, peste două săptămâni.

La competiţia de la Deva au participat peste 80 de arcaşi de la 17 cluburi din toată ţara. Singurii care au tras patru distanţe (144 de săgeţi la distanţa de 50 sau 70 de metri) au fost cadeţii şi juniorii diviziilor de arc olimpic şi arc compound, care vor să intre în loturile naţionale şi să se califice la Cupa Europei. Selecţia va avea loc în două etape, cea de la Deva contînd în proporţie de 40% în clasamentul final. Următoarea etapă de selecţie va fi la Oradea, în 23 aprilie, la Cupa „Vasile Voiculescu”, în care sportivii vor avea de tras tot patru distanţe iar ponderea acestui concurs va fi de 60% din total.

Deocamdată, C.S. „Redpoint” Oradea are trei sportivi cu şanse mari de a intra în loturile naţionale şi de a participa la competiţii internaţionale, acest lucru depinzînd însă de evoluţia lor în următoarea etapă de selecţie. Astfel, la categoria cadete arc compound, Rezmuves Katalin (1084 de puncte) şi Vivien Bălteanu (1064 de puncte) s-au situat pe primele două locuri, reuşind să se impună în faţa unei adversare de temut, Anca Danileţ de la Aktiv Bucureşti, care a ocupat locul trei cu 1027 de puncte. De remarcat că sportiva Vivien Bălteanu a reuşit să tragă peste 300 de puncte în runda întâi, stablind astfel un nou record personal ! La categoria cadeti arc compound, Victor Kiss s-a clasat pe locul III cu 1039 de puncte, fiind devansat de Dragoş Olaru (CSS Unirea Iaşi, locul II) şi de Teodor Vlad (CS Saga Bacău, locul I). În următoarea etapă de selecţie, Victor Kiss are şanse reale să ocupe un loc mai bun la categoria lui. La aceeaşi categorie, Alin Mureşan, tot de la Redpoint Oradea, s-a clasat pe locul V.

Tot la concursul de la Deva, arcaşii clubului orădean au mai obţinut o medalie de aur şi una de argint la categoria copii arc compound prin Anthony Maghiari (locul I) şi prin Horia Trempe-Cotuna (locul II), acesta din urmă deţinând şi „recordul” de cel mai tînăr arcaş legitimat (5 ani), din toată istoria tirului cu arcul în România.

După etapa de la Oradea, primii trei sportivi la fiecare categorie vor face un cantonament de pregătire la Băile Felix, după care cei mai buni vor efectua deplasarea la Cupa Europeană de Tineret de la Heviz/ Ungaria.

C.S. „Redpoint” Oradea a ocupat locul 3 in clasamentul pe cluburi, la Cupa Federatiei 😉

Mircea Stroe
Asociatia Judeteana de Tir cu Arcul Bihor
0744 607 672

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam