Unul dintre cei mai virtuozi acordeonişti din ţară GICĂ COSTACHE, piesă forte în orchestra de muzică populară “CRIŞANA”, s-a născut în 1948 în satul Ipoteşti, Olt.
A fost remarcat şi promovat pe scenele aşezămintelor culturale din Oltenia lui natală încă din copilărie. Cariera sa artistică se decide în anul de graţie 1966, pe scena Casei de Cultură din Slatina. Aici este descoperit de membrii Orchestrei Populare “Crişana” după cum îşi aminteşte Maria.

Este membru al orchestrei “Crişana” între anii 1966-1970. Între anii 1970-1972 face parte din Orchestra “Meseşu” din Zalău. În perioada 1972-1975 face parte din Orchestra Ansamblul Profesionist “Transilvania”. În 1975 revine la Orchestra Populară “Crişana” pe care o slujeşte cu devoţiune până în apropierea trecerii la cele veşnice: 6 aprilie 2005.

A iubit viaţa şi oamenii şi lumea l-a iubit la rându-i pentru modestia şi generozitatea izvorâtă din sufletul unui artist .

Vor cânta în amintirea maestrului GICĂ COSTACHE:
ROMICA ŞTEFAN şi GEANINA NISTOR, ANTONIA COSTACHE, ADI BALINT, CIPRIAN PICOVICI, COSMIN MARTA şi FLORICA TOMOIOAGĂ, VASILE COCA, ANTONELA FERCHE BUŢIU, IOAN DORDOI, OANA şi ION LIANU, FLORICA ZAHA, MARIA HAIDUC, Dansatorii ansamblurilor NUNTAŞII BIHORULUI, BIHORUL şi CRIŞANA.

Acompaniază ORCHESTRA “RAPSODIA BIHOREANĂ” dirijor Prof. LIVIU BUŢIU.

Spectacolul se va ţine la Casa de Cultură a Sindicatelor în data de 7 aprilie, ora 18.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam