Facultatea de Arte din cadrul Universitatii din Oradea va invita, miercuri, 21 octombrie 2015, de la ora 19, la un recital de pian sustinut de doua studente ale Universitatii din Oradea de la Departamentul de Muzica, clasa de pian a conf. univ. dr. Jambor Elisabeta, in sala Enescu-Bartok a Filarmonicii de Stat Oradea.

Cele doua studente sunt: Matei Violeta Camelia, masterand in anul I la programul de studii Vocal si Instrumental in Arta Muzicala Camerala, doctorand al Universitatii de Arte “George Enescu’’ din Iasi, si Maior Ana Ruth, studenta in anul al IV-lea la specializarea pian. Amandoua sunt licentiate in pedagogie muzicala si au obtinut si disertatia la masteratul în Arta Muzicala de la Facultatea de Muzica a Universitatii Emanuel din Oradea. De patru ani lucreaza impreuna formand un duo pianistic, formatie de muzica de camera cu care au obtinut premiul I in 2014 si premiul doi in 2015 la concursul “Duo Pianistic” organizat de Academia de Muzica “G. Dima” din Cluj Napoca. Au sustinut trei concerte in Ungaria, la Facultatea de Muzica a Universitatii din Debrecen si doua concerte la Capela Universitatii Emanuel din Oradea.

Matei Camelia a luat premiul al III-lea si premiul special al concursului Piano Artis din 2015 si a fost in Italia cu un grup de studenti invitati de Kiwanis Italia, participand si la cateva concerte. Maior Ana Ruth a participat la cursuri de maiestrie de clavecin si orga cu Erich Turk si Gardonyi Zsolt. Amandoua au participat la cursuri de maiestrie cu profesorii: Pless Attila (Ungaria), Carmen Daniela Gililova (Germania), Laura Cattano (Italia) si Viniciu Moroianu de la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti.

Programul concertului cuprinde piese pentru pian solo. Cele două protagoniste vor prezenta cate o lucrare reprezentativa din creatia compozitorului Johann Sebastian Bach, urmate de Fantezia in fa minor op. 49 de Frederic Chopin, Sonetul 104 dupa Petrarca de Franz Liszt, Sarabanda din Suita op. 10 in Re major de George Enescu si Sonata a 3-a de Sergei Prokofiev.

Durata programului este de o ora. Biletele se gasesc la casieria Filarmonicii de Stat Oradea, Str. Moscovei nr. 5. Pretul unui bilet este de 10 lei.

Va asteptam cu drag si va dorim auditie placuta!

Diana Pătru

referent, Biroul de Comunicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam