Alocarea spațiilor pentru terase în Piața Unirii din Oradea s-a făcut în mod netransparent, prin abuz de putere și cu favorizarea camarilei primarului PNL, Ilie Bolojan.
Primele două societăți care au reușit să pună mâna pe un spațiu generos în plin centrul municipiului Oradea, recent modernizat prin finanțare de la Uniunea Europeană, Guvernul României și bugetul local, sunt patronate de gașca primarului Bolojan. Lord’s Pub este patronat de nimeni altul decât directorul Direcției Patrimoniului Imobiliar din Primăria Oradea, Lucian Popa, consilierul PNL instalat în această funcție la propunerea directă a primarului Bolojan. Restaurantul Romanda este în proprietatea lui Paul-Ovidiu Grama (90% din părțile sociale), soțul doamnei Anca Grama Sas, purtărtorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Oradea și unul dintre cei mai apropiați și longevivi consilieri ai primarului Ilie Bolojan. Alte societăți și cafenele din zona Pasajului Vulturul Negru nici nu îndrăznesc să se gândească că vor putea obține și ele un spațiu pentru amenajarea unor terase de vară, când văd cât de clientelar se alocă aceste spații.
Este inacceptabil și revoltător ca o lucrare finanțată din bani publici, inclusiv ai orădenilor, să fie utilizată de clientela de partid a PNL și cea personală a primarului Bolojan pentru a-și spori profiturile afacerilor pe care le patronează. Este o dovadă clară de corupție la cel mai înalt nivel în cadrul Primăriei Oradea, de aceea solicităm organelor de anchetă ale statului să se autosesizeze și să ia măsurile legale care se impun. Acest caz grav de corupție, asociat cu abuz în funcție și conflict de interese, de aceea pentru a intra în legalitate, solictăm demisiile celor implicați, în primul rând domnul Popa Lucian și doamna Anca Georgeta Grama (Sas). La fel și primarul Ilie Bolojan trebuie să își asume public faptele camarilei sale și să recunoască că nu este modelul de cinste și corectitudine în care a pozat în toți acești ani. Acest caz arată cât se poate de clar că orădenilor li s-a prezentat o poză trucată, nerealistă și că în spatele acestei imagini, primarul Bolojan patronează un păienjeniș de interese și afaceri private care profită de pe urma banilor și investițiilor realizate din fonduri publice.
Îi aducem aminte lui Ilie Bolojan declarațiile sale din anul 2008, pe atunci era candidatul PNL la Primăria Oradea, în care acuza fosta administrație PDL că a instituit ”un filtru îmbâcsit prin care investitorii nu pot trece decât dacă au în vedere şi cheltuieli colaterale”. La opt ani diferență, domnul primar Bolojan și acoliții săi au ajuns să facă exact ceea ce au criticat în trecut la adversari: își favorizează apropiații și afacerile acestora în detrimentul interesului public și al orădenilor cinstiți. Dacă Ilie Bolojan este bărbatul politic care se pretinde, pentru prima dată în viață, este așteptat să își asume, măcar, o responsabilitate!

15.04.2016 Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam