Pe parcursul anilor 2014 şi 2015, proprietarii terenului insalubru situat pe str. Mareşal Averescu din municipiul Oradea au fost somaţi şi sancţionaţi contravenţional de către agenții Poliției Locale, conform art. 39 lit. b., din Hotărârea Consiliului Local nr. 725 din 2009, modificată, care prevede că persoanele juridice au obligaţia de a asigura o permanentă stare de curăţenie a terenurilor pe care le deţin sau le administrează, până la limita carosabilului.
Nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu amenzi de la 1.500 la 2.500 lei. Prin urmare, proprietarii terenului au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 3.000 lei, pentru neîntreţinerea terenului pe care îl deţin.
În data de 18.05.2015, terenul a fost salubrizat, zona fiind curățată, conform pozelor anexate.
Pe viitor, Poliţia Locală Oradea va continua acţiunile de notificare, respectiv de sancţionare a persoanelor care nu se vor conforma reglementărilor legale.
Poliţia Locală doreşte să mulţumească cetăţenilor care s-au implicat în acţiunile de igienizare, prin sesizarea situațiilor din teren la numărul de dispecerat. Cetățenii pot apela Dispeceratul Poliţiei Locale Oradea la numărul de telefon 0259.969.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam