Ieri, 10 septembrie, a avut loc premierea elevilor și profesorilor participanți la programul Elevul promovat.
Prin programul Bursa Talentelor, Fundația Comunitară Oradea a finanțat proiectul Elevul promovat – un proiect ce se adresează liceenilor de clasa a XII-a, care au susținut bacalaureatul din programa de tip mt2 și profesorilor de matematică prin care a avut loc editarea, lansarea și distribuirea gratuită a unui caiet de lucru de matematică pentru elevii mai sus menționați.
Au fost tipărite peste 300 de exemplare ale caietului de lucru, care au fost dăruite elevilor cu posibilități materiale reduse, dar cu rezultate bune la învățătură, în cadrul unor pregătiri suplimentare gratuite.
Inițiatorii proiectului (Călin Serac – profesor de matematică și Patricia Munteanu – studentă) cred că este nevoie de acest proiect din cauza lipsei unui caiet de acest tip pe piață – care să conțină probleme specifice examenului la matematică structurate atât după dificultate cât și după subiectul sau capitolul abordat. Acest caiet ușurează felul în care pot fi accesate rezolvările problemelor de matematică din programa pentru Bacalaureat, contribuind astfel la o mai bună promovabilitate.

Proiectul a început în Oradea, însă pe parcurs s-a extins în mai multe localități din județul Bihor: Beiuș, Salonta, Tinca, Valea lui Mihai.
Rezultatele au fost peste așteptările coordonatorilor de proiect. La începutul proiectului elevii participanți la meditațiile gratuite au primit un test de verificare din probleme de matematică pentru bacalaureat pentru a le fi testat nivelului de cunoștințe și a putea centraliza mai ușor rezultatele acestor meditații. În Oradea promovarea la testare inițială a fost de 29%, iar rata de promovare bacalureat 86%, în Beiuș promovarea la testarea inițială a fost de 66%, iar rata de promovare la bacalaureat a fost de 88%.

Finanțarea acestui proiect nu ar fi fost posibil fără implicarea spronsorilor: Cesal, Communications Media, Celestica, PGS Sofa Green, VivaPharm și alți donatori individuali, care în cadrul evenimentului Gala CSR care a avut loc în decembrie 2014, au ales să doneze pentru acest proiect.
Suma donată cu generozitate de aceștia a fost de 14.020 lei.

Deoarece rezultatele proiectului au fost de un mare succes, coordonatorii își doresc o continuare a acestuia și anul școlar viitor, în măsura în care vor reuși să strângă suma de bani necesară pentru implementarea acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam