În cursul acestui an, Asociaţia Ecouri Verzi din Cluj-Napoca implementează proiectul „Junior ranger de la Hoia”, finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.
Asociaţia Ecouri Verzi este un ONG de mediu din Cluj-Napoca care desfăşoară activităţi de protecția mediului, de promovare a educației pentru natură la nivel național și de susținere a activităților de voluntariat și cetățenie activă în vederea dezvoltării durabile.
Proiectul a debutat în cursul lunii aprilie a.c., timp în care, mare parte dintre activităţile propuse s-au şi realizat. Astfel s-au derulat activități educative în școli, activități de educație non-formală în cadrul Clubui Naturii, excursii educative, activități de informare/conștientizare şi de interpretare a naturii în aria protejată etc. La toate aceste activităţi au participat peste 400 de elevi, cadre didactice şi părinţi. Totodată, au fost create patru echipe Junior Ranger, deosebit de motivate şi implicate, care au participat la excursii, au aflat despre importanţa ariilor protejate, au învăţat ce face un ranger, au aflat o serie de informaţii despre potecile turistice din România etc. „În vederea promovării în rândul familiilor cu copii a celor două arii protejate, dar și a rețelei Natura 2000 în general, s-au organizat două mini tabere educaționale denumite „Junior Ranger, părinții și Natura 2000” în Siturile Natura 2000 Someţul Rece şi Muntele Mare, la care au participat 55 de copii şi părinţi. O zi din tabară a fost alocată analizării unei poteci de vizitare turistică”, ne-a declarat Ioana Popa, coordonator proiect. Aceasta a mai precizat că până la sfărşitul proiectului se mai au în vedere şi alte activităţi. „Dacă în 2013, Asociaţia Ecouri Verzi a instalat o potecă tematică cu alfabet Braille și replici de animale, adresate vizitatorilor cu deficiențe de vedere, în cadrul proiectului „Poteci tematice pentru toți”, de data aceasta se va instala o potecă pentru vizitatorii cu deficiențe de auz”, a adăugat Ioana Popa. Pentru aceasta se va colabora cu educatori şi psihopedagogi de la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca. Utilizatorii potecii tematice vor fi invitați să dea feedback și să descrie experiența pe care au avut-o de-a lungul potecii. Totodată se doreşte ca companile private clujene să fie invitate să „adopte” câte un panou de pe poteca interpretativă. Bugetul total al proiectului se ridică la 36.705 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam