Asociaţia Pro Bambini din Oradea a lansat o nouă ediţie – a VII-a, a Târgului de Jucării. Evenimentul se desfăşoară, în această săptămână, în 10 şcoli din Oradea şi judeţ, precum şi într-o şcoală din judeţul Suceava.
Proiectul a fost lansat în anul 2009 şi are loc de fiecare dată în apropierea sărbătorii Sfântului Nicolae.
Concret, copiii renunţă la o jucărie şi o expun în cadrul târgului. Ceilalţi elevi achiziţionează jucăriile la preţuri modice (1 – 5 lei) sau cei ce nu dispun de bani le pot primi pur şi simplu gratuit de la colegii lor. Ideea târgului este ca toţi copiii, indiferent de starea lor materială, să plece acasă cu o jucărie pe care singuri şi-o aleg.
Banii adunaţi astfel vor fi folosiţi în proiectele Asociaţiei Pro Bambini, cel mai apropiat fiind Festivalul Naţional de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou ,,Asta-i datina străveche’’ ( care va avea loc în acest an la data de 11 -12 decembrie 2015).
Evenimentul are ca scop dezvoltarea spiritului filantropic, implicarea copiilor în activităţi de voluntariat, aplicarea matematicii în practică, dezvoltarea spiritului antreprenorial.
În proiect sunt angrenate şcolile şi liceele: Liceul de Arte, Liceul Onisifor Ghibu, Colegiul Iosif Vulcan, Liceul Lucian Blaga, Şcolile Gimnaziale Oltea Doamna, Dacia, nr. 11, nr. 16, Avram Iancu, Hidişelul de Sus şi Sânmartin, precum şi Şcoala Gimnazială ,,Vatra Moldoviţei’’. Activitatea este coordonată în acest an de prof. Valeria Bunica de la Liceul de Arte, director executiv în cadrul Pro Bambini.
Pentru evenimentul din 11 decembrie, vă invităm în data de 3 decembrie, de la ora 10:00, la Restaurant Butoiul de Aur, la o conferinţă de presă. Vă mulţumesc.

Crina Dobocan
preşedinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam