La finalul campaniei de informare legată de referendumul din 10 mai 2015 cu privire la alipirea comunei Sînmartin de municipiul Oradea, cei doi primari, Ilie Bolojan și Lucian Popuș au concluzionat demersurile făcute în cadrul campaniei, respectiv au îndemnat cetățenii localităților implicate să se prezinte duminică la vot și să voteze cu DA fuziunii dintre Oradea și Sînmartin.
Primarul Ilie Bolojan a menționat că principalele căi de informare folosite în această campanie au fost afișajele stradale, întâlnirile directe cu cetățenii, respectiv au fost editate mai multe materiale informative de promovare a referendumului. Piantele distribuite în Oradea și Sînmartin, alături de scrisoarea celor doi primari către cetățeni conțin și motivele cele mai importante pentru un vot favorabil, și proiectele cele mai mari care se vor realiza în comuna Sînmartin în cazul în care se va realiza fuziunea.
Totodată, în perioada premergătoare campaniei s-a realizat și un sondaj de opinie, iar rezultatele au arătat că în timp ce cetățenii din Oradea trebuiau conștientizați mai ales despre importanța prezenței la vot, locuitorii comunei Sînmartin trebuiau informați mai ales despre avantajele fuziunii.
Primarul Ilie Bolojan a reamintit că satele din comuna Sînmartin rămân cu statut de sat cu aceleași reglementări privind creșterea animalelor și privind nivelul taxelor și impozitele care nu vor crește. Pe de altă parte fiecare sat va avea câte un reprezentat în Consiliul Local cu drept de vot consultativ, care va ajuta la prezentarea problemelor fiecărui sat.
”Credem că lucrurile fiind foarte clar exprimate locuitorii celor două comunități sunt în măsură să poată să se exprime duminică în cunoștință de cauză, iar eu doresc să-i îndemn pe toți locuitorii celor două comunități: dacă consideră că în orașul Oradea s-a făcut ceva în acești ani, dacă consideră că direcția spre care se îndreaptă orașul este una bună, atunci le recomand să se ducă să voteze cu DA la acest refendum și îi asigur că vor constata că în anii următori Oradea va fi un oraș mult mai prosper pentru toți locuitorii indiferent de etnia sau confesiunea lor, decât Oradea și Sînmartinul separat.
La rândul său, primarul Lucian Popuș consideră că a fost o campanie de informare corectă, cu discuții eficiente cu cetățenii, iar cetățenii au înțeles beneficiile fuziunii cu Oradea. Totodată i-a îndemnat pe cetățenii din Oradea și Sînmartin să iasă la vot pentru viitorul lor și al copiilor și să fie de acord cu fuziunea, și să fie conștienți că proiectele asumate se vor realiza.

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam