În ceea ce privește comunicatul dat publicității în cursul zilei de 11.03.2015 de către ANRP, în care se afirmă textual că „Primarul de Oradea a soluţionat 155 de dosare de retrocedare în noaptea de Anul Nou!”, facem următoarele precizări:
1. În raportul trimis de Primăria Oradea către Instituția Prefectului din județul Bihor privind dosarele soluționate în ceea ce privește aplicarea Legii 10/2001, s-a strecurat o greşeală de dactilografiere, figurând data de 1 ianuarie 2015 în locul datei de 21 ianuarie 2015. Acest lucru explică apariţia unei diferenţe de 155 de dosare între data de 31 decembrie 2014 şi data de 1 ianuarie 2015 (în realitate, 21 ianuarie 2015).
2. Angajații Primăriei Oradea au discutat telefonic cu angajații Prefecturii Bihor despre această greșeală de dactilografiere, care urma să fie reparată printr-o nouă adresă, dar, deși cunoștea situația și trebuia să centralizeze datele care urmau să fie transmise la ANRP, Instituția Prefectului nu a ținut cont de eroarea de dactilografiere și a transmis date eronate.
3. Considerăm că gestul ANRP de a da un comunicat de presă redactat într-un stil ironic la adresa unei alte instituţii denotă nu doar lipsă de seriozitate, dar şi de profesionalism. Este inadmisibil ca o instituţie aflată în subordinea Guvernului României, care se confruntă cu probleme grave, conducerea sa fiind practic demisionară, să emită comunicate de presă „glumeţe”, în care ia peste picior o altă instituţie a statului român.

Biroul de presă
Primăria Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam