Ca şi în anii anteriori, Primăria Municipiului Oradea susţine şi în acest an iniţiativa World Wide Fund for Nature (WWF), respectiv evenimentul ”Ora Pământului”, care va fi marcat sâmbătă, 19 martie 2016.
Astfel, sâmbătă, 19 martie, Primăria Oradea va stinge luminile între orele 20:30 – 21:30. Tot în acest interval se vor stinge luminile şi în Parcul 1 Decembrie.
”Ora Pământului” – Earth Hour – este un eveniment internaţional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.
Având în vedere că ultima sâmbătă din luna martie corespunde cu Paştele Catolic, s-a hotărât ca Earth Hour să se sărbătorească sâmbăta aceasta, pe 19 martie 2016.
Ora Pământului se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment în oraşul Sydney.
În cadrul evenimentului, timp de o oră, cei care se alătură iniţiativei sting lumina şi opresc aparatele electrocasnice neesenţiale, pentru a ajuta mediul înconjurător.
Prin această iniţiativă se urmăreşte totodată şi creşterea nivelului de conştientizare faţă de problemele cu care se confruntă societatea noastră, dar se promovează şi cooperarea maselor de oameni pentru un scop comun.
Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam