Poliţia Locală Oradea şi Primăria Oradea doresc să reamintească cetăţenilor prevederile Hotărârii de Consiliu Local nr. 429/2009 – privind Regulamentul de organizare, dezvoltare şi întreţinere a spaţiilor verzi din municipiul Oradea, a Protocolului de transmitere în folosinţă gratuită a terenurilor cu destinaţia de spaţii verzi, dar şi prevederile Hotărârii de Consiliu Local nr. 725 din 2006 modificată – privind Regulamentul Serviciilor publice, parcurilor și zonelor verzi, norme specifice privind protecţia mediului.
Astfel, conform art. 8, din HCL nr. 429/2009, modificată, şi în conformitate cu prevederile art. 39 lit. b şi art. 40. lit a, din HCL nr. 725/2009, modificată:
1. asociaţiile de proprietari, persoanele fizice şi juridice au obligaţia de a efectua, începând cu luna mai până în luna septembrie, în prima săptămână a fiecărei lunii menţionate, cosirea/ tăierea ierbii, din perimetrul imobilului pe care îl deţin, până la limita carosabilului.
2. persoanele fizice şi juridice au obligaţia de a asigure o permanentă stare de curăţenie a terenurilor pe care le deţin sau le administrează, până la limita carosabilului;
Nerespectarea prevederilor mai sus menţionate se sancţionează cu amenzi de la 1.000 la 2.500 lei.
Poliţia Locală Oradea va continua acţiunile de notificare, respectiv de sancţionare a persoanelor care nu se vor conforma.
Poliţia Locală doreşte să mulţumească cetăţenilor care s-au implicat în acţiunile de igienizare. Aceștia pot apela în continuare la Dispeceratul Poliţiei Locale Oradea, la numărul de telefon 0259.969.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam