În cursul săptămânii trecute s-a adjudecat licitația pentru achiziția de arbori, necesari campaniei de plantări de primăvară derulate de Primăria Oradea.
Firma câștigătoare a licitației a fost Aquaplant SRL Oradea.
În total se vor achiziționa 188 de arbori la prețul de 196.976 lei (fără TVA). Perioada campaniei de primăvară derulată de Primăria Oradea este 1 aprilie – 30 aprilie 2016, dată care va fi corelată cu condițiile meteo de la acea vreme.
Toți arborii trebuie să fie prevăzuți cu baloți de pământ, să aibă înălțimea de minimum 4 metri, circumferința de minimum 26 cm, iar coroana formată pe cel puţin o treime din înălțime. Printre speciile de arbori se numără: pruni și peri ornamentali, salcâmi japonezi, tei, arțari și frasini.
Printre amplasamentele vizate se numără: B-dul Dacia (tronson între str. Transilvania și str. Podului), scuar str. Xenopol, str. Clujului, Centrul Civic (zona Billa, zona catedralei), Parc 1 Decembrie, Parc Mihai Viteazul, Parc Seleuș, Parc Salca, Parc I. C. Brătianu, Parc Ion Păun Pincio etc
”Spre deosebire de anii trecuţi, Primăria Oradea a solicitat prin caietul de sarcini ca udarea celor 188 de arbori să se facă de firma câștigătoare pe o perioadă de doi ani de zile de la semnarea procesului verbal de recepţie a lucrărilor de plantare. Totodată, udarea se va face cu o frecvenţă de 3 ori /săptămână, cu excepţia zilelor când temperatura va fi mai mică de 5 grade sau a zilelor cu precipitații”, ne-a declarat Mircea Stejeran – şeful Serviciului Lucrări și Servicii Publice din cadrul Direcției Tehnice din Primăria Oradea.
Biroul de Presa
Primăria Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam