Primăria Municipiului Oradea organizează în perioada 28 septembrie – 7 noiembrie 2015 campania ”Curățenie generală de toamnă”.
Această acțiune se organizează în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 207 din 26 martie 2015 – Regulament de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare a Municipiului Oradea, dar și în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 2 din 8 ianuarie 2015 privind aprobarea Strategiei locale cu privire la dezvoltarea şi funcţionarea pe termen mediu şi lung a serviciului de salubrizare din Municipiul Oradea pentru perioada 2015-2025.
Potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 429 din 28 mai 2009, asociaţiile de proprietari au obligaţia să întreţină spaţiile verzi, gazonul şi plantele florale din perimetrul imobilelor în care locuiesc, pe suprafaţa specificată în procesul verbal de predare–primire a amplasamentului, conform protocolului încheiat între asociația de proprietari și Municipiul Oradea.
Nerespectarea programului de curățenie de toamnă și depozitarea clandestină a deșeurilor în afara datelor planificate pe zone sau în alte locaţii se sancționează în cazul persoanelor fizice cu amendă cuprinsă între 200 şi 500 lei şi în cazul persoanelor juridice cu amendă cuprinsă între 1500 şi 2000 lei, în conformitate cu art. 111, litera q din Hotărârea Consiliului Local nr. 207 din 26 martie 2015 – Regulament de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare a Municipiului Oradea.
În cadrul campaniei ”Curățenie generală de toamnă” se colectează obiecte de uz casnic și gospodăresc (piese de mobilier, mochete, biciclete, materiale textile, uși, geamuri, etc), precum și deșeuri vegetale rezultate din igienizarea zonelor verzi aferente gospodăriilor populației și cvartalelor și zonelor de locuit din municipiul Oradea.
Operatorul de salubritate S.C. RER Ecologic Service S.A va amplasa în perioada planificată, în funcţie de zonă, containere metalice în punctele stabilite pentru colectarea deșeurilor și obiectelor de uz casnic și gospodăresc.
“Cetăţenii, sunt rugaţi să depună deşeurile numai în containerele amplasate, respectând perioadele programului de curăţenie pentru fiecare zonă, în funcţie de adresa de domiciliu. Este strict interzisă depozitarea deșeurilor pe domeniul public lângă containere, țarcuri pentru recipienți destinați deșeurilor municipale sau alte locații”, ne-a declarat șeful Serviciului Servicii Publice şi Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Oradea, dl. Mircea Stejerean.
Asociațiile de proprietari vor lua măsuri de colectare a deșeurilor de pe spațiile verzi predate de către municipalitate prin protocol, din parcările pe care le dețin, din jurul incintelor sau platformelor pentru deșeuri menajere. Deșeurile vor fi depozitate în containerele metalice special amplasate, în vederea ridicării acestora de către operatorul de salubritate.
În zilele lucrătoare din perioada 28 septembrie – 7 noiembrie 2015, operatorul de salubritate SC Rer Ecologic Service Oradea SA va transporta deșeurile precolectate de către cetăţeni în containere metalice special amplasate, conform perioadei planificate. În cazul constatării umplerii unor containere, cetăţenii municipiului Oradea sunt rugaţi să-și comunice adresa, telefonic, la serviciul de dispecerat permanent al operatorului, telefon 0259 43319, în vedera transportării acestora.
După încheierea campaniei de curăţenie este strict interzisă depozitarea reziduurilor de orice fel pe domeniul public a municipiului Oradea, orice abatere în acest sens se sancționează contravențional conform Hotărârii Consiliului Local nr. 207 din 26 martie 2015 – Regulament de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare a Municipiului Oradea.
După expirarea perioadei de curăţenie 28 septembrie – 7 noiembrie 2015, respectiv a perioadei de colectare conform planificării pe zone, dacă se vor constata depozitări de deșeuri pe spațiile care le dețin, asociațiile de proprietari vor plăti cuantumul serviciului prestat pentru încărcarea, transportul şi depozitarea acestora de către SC RER Ecologic Service Oradea SA, operatorul licenţiat să presteze acestă activitate pe raza municipiului Oradea, iar persoanele surprinse că depozitează ilegal deșeuri pe domeniul public vor fi sancționate conform Hotărârii Consiliului Local nr. 207 din 26 martie 2015 – Regulament de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare a Municipiului Oradea.
În atașament găsiți perioada de colectare pe zone ale municipiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam