Primăria Oradea oferă cetăţenilor care trebuie să obţină cazierul judiciar o modalitate simplă şi comodă pentru plata taxei de timbru judiciar necesară la depunerea cererii pentru eliberarea acestui document.
Începând din data de 7 aprilie 2015, în incinta Serviciului Paşapoarte de pe str. Dunării, nr. 2 a fost montat şi pus în funcţiune un chioşc electronic pentru plata taxei de timbru pentru cazierul judiciar.
Chioşcul electronic permite plata taxei de timbru şi eliberarea chitanţei necesară obţinerii cazierului judiciar, eliminând obligaţia deplasării cetăţenilor la ghişeele Primăriei Oradea, CEC Bank sau Poşta Română. Numărul mediu al cetăţenilor care solicită eliberarea cazierului juridiciar este de aproximativ 200 persoane/zi.
Echipamentul acceptă bancnote de 1 leu, iar pentru plata taxei de timbru cetăţenii trebuie să introducă 2 bancote (2 lei). Procurarea bancnotelor se poate face de la casieria Trezoreriei Oradea amplasată în aceeaşi incintă.
Primăria Oradea a demarat acest proiect pentru a veni în sprijinul cetăţenilor şi are în vedere posibilitatea extinderii în viitor a tipurilor de plăți cu valoare fixă acceptate şi implementarea sistemelor automate de plată.
Primăria Oradea mulțumește Consiliului Judeţean şi Prefecturii Bihor pentru sprijinul acordat pentru implementarea acestui sistem modern de plată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam