Primăria Oradea organizează în perioada 16 martie – 24 aprilie 2015 campania Curăţenie Generală de Primăvară.
Potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 429 din 28 mai 2009, asociaţiile de proprietari au obligaţia să întreţină spaţiile verzi, gazonul şi plantele florale din perimetrul imobilelor în care locuiesc pe suprafaţa specificată în procesul verbal de predare–primire a amplasamentului şi în planul de situaţie anexat, conform protocolului încheiat între asociaţia de proprietari şi Municipiul Oradea.
În baza Hotărârii Consiliului Local nr. 386 din 11 mai 2009, asociaţiile de proprietari au obligaţia să asigure curăţenia incintelor proprii, precum şi a zonelor cuprinse între imobil şi domeniul public până la limita carosabilului, să asigure curăţenia locurilor de parcare pe care le au în folosinţă din domeniul public.
Nerespectarea programului de curăţenie generală de primăvară şi depozitarea clandestină a deşeurilor în afara datelor planificate pe zone sau în alte locaţii, se sancţionează conform art. 125 din HCL nr. 386 din 2009 cu amendă cuprinsă între 1500 şi 2000 lei.
În cadrul acţiunii, se colectează obiecte de uz casnic şi gospodăresc (piese de mobilier, mochete, biciclete, materiale textile, uşi, geamuri etc), precum şi deşeuri vegetale rezultate din igienizarea zonelor verzi aferente gospodăriilor populaţiei şi cvartalelor şi zonelor de locuit din municipiul Oradea.
Operatorul de salubritate S.C. RER Ecologic Service S.A va amplasa în perioada planificată, în funcţie de zonă, containere metalice în punctele stabilite pentru colectarea deşeurilor şi obiectelor de uz casnic şi gospodăresc.
Cetăţenii sunt rugaţi să depună deşeurile numai în containerele amplasate, respectând perioadele programului de curăţenie pentru fiecare zonă, în funcţie de adresa de domiciliu. Este strict interzisă depozitarea deşeurilor pe domeniul public lângă containere, ţarcuri pentru recipienţi destinaţi deşeurilor municipale sau alte locaţii.
Asociaţiile de proprietari vor lua măsuri de colectare a deşeurilor de pe spaţiile verzi predate de către municipalitate prin protocol, din parcările pe care le deţin, din jurul incintelor sau platformelor pentru deşeuri menajere. Deşeurile vor fi depozitate în containerele metalice special amplasate, în vederea ridicării acestora de către operatorul de salubritate.
În zilele lucrătoare din perioada 16 martie – 24 aprilie 2015, operatorul de salubritate S.C RER Ecologic Service Oradea SA va transporta deşeurile precolectate de către cetăţeni în containere metalice special amplasate, conform perioadei planificate. În cazul constatării umplerii unor containere, cetăţenii municipiului Oradea sunt rugaţi să comunice telefonic la serviciul de dispecerat permanent al operatorului, telefon 0259.433.195, adresa acestora, în vederea transportării.
După încheierea campaniei de curăţenie, este strict interzisă depozitarea reziduurilor de orice fel pe domeniul public a municipiului Oradea, orice abatere în acest sens se sancţionează contravenţional conform HCL nr. 386/2009 -Regulamentul de salubrizare a municipiului Oradea.
În ataşament găsiţi un material cu stabilirea zonelor, a celor 6 sectoare de colectare, dar şi a perioadei în care cetăţenii pot depozita deşeuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam