Viceprimarul Mircea Mălan a prezentat azi, 24 martie 2015, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate pe teren, stadiul reabilitării termice a lotului de 4 blocuri de locuințe din zona str. Mareșal Averescu.
Lucrările de reabilitare sunt realizate prin finanțare REGIO, iar la finalul lor, 171 de persoane vor beneficia de creșterea nivelului de trai, prin scăderea pierderilor de energie și bani.
Lucrările sunt executate de firma S.C. ROMCO SYSTEM SRL, care și-a adjudecat lucrarea la 78,23% din valoarea estimată a contractului de finanțare. Valoarea totală a contractului este de 2.116.797 lei, iar executarea lucrărilor se va finaliza până în iunie 2015.
„În ceea ce privește costurile lucrării, finanțarea nerambursabilă acoperă costurile în procent de 60%, contribuția municipiului este de 20%, iar a asociației de proprietari tot de 20%. Lucrările la acest lot cuprind blocurile de pe str. Mareșal Averescu nr. 5, nr. 7, nr. 9 și nr. 11. Execuția se desfășoară într-un ritm alert și la un standard de calitate foarte bună. În final se va putea vedea diferența între diverse lucrări de reabilitare termică făcute de locatari din alte fonduri și lucrările care se desfășoară acum pe lotul M. Averescu. Diferențele constau în atenția care a fost acordată tuturor detaliilor. Astfel, în cadrul acestui proiect se reface și se repară și subsolul tehnic al blocurilor, se izolează cu polistiren extrudat atât pereții blocului, cât și planșeul și pardoseala, se înlocuiește tâmplăria. De asemenea, acolo unde proprietarii doresc, se montează pe fiecare calorifer un robinet termostatat. Închiderea balcoanelor este obligatorie, întrucât prin finanțarea europeană s-a cerut o creștere a eficienței termice cu 40% „, a explicat viceprimarul Mircea Mălan.
Inițial s-au realizat 120 de proiecte tehnice pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din municipiu, dar în final au reușit să prezinte documentațiile necesare și să îndeplinească condițiile cerute un număr de 68 de blocuri.
Din cele 68 de blocuri de locuințe care urmează să fie reabilitate termic, momentan sunt în execuție 9 blocuri, respectiv lotul de pe str. Cazaban, str. Sf. Apostol Andrei și str. Mareșal Averescu.
Urmează ca firma care realizează studiul de fațadă să prezinte Primăriei Oradea 2-3 variante de fațadă, urmând ca decizia finală privind culorile acceptate să fie luată de Comisia Municipală de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CMUAT).
„E important că, în urma finalizării acestor lucrări, locuitorii vor plăti mai puțin la factura de energie termică, pe timp de vară și iarnă vor avea în apartamente o temperatură potrivită și, nu în ultimul rând, din punct de vedere estetic se vor vedea îmbunătățiri importante, care în final se vor reflecta în modul în care va arăta orașul nostru. Aceste lucrări sunt pentru noi un prilej să schimbăm în bine fața orașului”, a încheiat viceprimarul Mircea Mălan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam