Primarul Ilie Bolojan a anunțat azi, 16 octombrie că începând de luni, 19 octombrie, timp de o săptămână, pe site-ul Primăriei Oradea va putea fi consultat caietul de sarcini al proiectului de dezvoltare a unui ansamblu de locuinţe colective cu funcţiuni complementare pe strada Ceyrat, în vederea dezvoltării unui ansamblu rezidențial.
Conform explicațiilor date de către primarul Ilie Bolojan, ansamblul rezidențial cu funcțiuni complementare va cuprinde:
– 6 tronsoane locuințe colective tip ANL cu 180 apartamente;
– 20 tronsoane locuințe colective cu un total de 728 apartamente, de tip garsonieră, respectiv cu 1, 2 și 3 camere.
Totodată, ansamblul rezidențial va cuprinde și spații comerciale, parcări, puncte de colectare deșeuri selective, zone verzi publice de cartier și zone verzi private de cartier, locuri de joacă pentru copii etc.
Primăria municipiului Oradea va asigura utilitățile aferente prin extinderea rețelelor de alimentare cu apă, canalizare menajeră, energie electrică existente în zonă.
Legat de această investiție, primarul Ilie Bolojan a menționat că este nevoie de un asemenea proiect, deoarece administrația locală se bazează pe creșterea numărului locurilor de muncă în oraș, iar municipalitatea încearcă să dezvolte o zonă a orașului care este neglijată, dar totuși foarte aproape de centrul municipiului.
Conform planurilor municipalității, cartierul rezidențial va fi construit de investitori privaţi, investiția realizându-se în patru ani, în urma unor licitaţii pentru concesionarea amplasamentelor pentru aceste blocuri. Ansamblul va fi scos la licitație în 6 pachete, iar un investitor va avea osibilitatea să concesioneze maximum 2 pachete, a adăugat primarul Ilie Bolojan.
După ce caietul de sarcini va fi consultat de către public, acesta va fi propus spre aprobare Consiliului Local.

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam