City-managerul Primăriei Oradea, Eduard Florea împreună cu reprezentantul Asociației pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune, Mihai Jurcă, au lansat azi, 3 februarie 2015, în cadrul unei conferințe de presă, aplicația oficială de turism a Municipiului Oradea şi staţiunii Băile Felix, Oradea City App.
“Este o aplicație care se adresează atât turiștilor, cât și locuitorilor în activitățile lor de zi cu zi. Putem spune că, prin informațiile pe care le oferă, această aplicație este cea mai complexă din România. Scopul a fost acela de a crea o platformă electronică gratuită și intuitivă pentru accesarea celor mai importante informații despre Municipiul Oradea și stațiunea Băile Felix”, a spus city managerul Eduard Florea.
Oradea City App, mai simplu Oradea City, așa cum este afișată aplicația în magazinele de aplicații ale smartphone-urilor care rulează iOS sau Android, este cea mai complexă aplicație de acest fel din România. Începând cu 03.02.2015, aplicaţia este disponibilă gratuit în magazinele Google Play şi AppStore.
Pe lângă informațiile pe care le oferă, aceasta pune la dispoziția utilizatorului informații diverse: de la obiective turistice și programe culturale, până la restaurantele, hotelurile, spitalele, farmaciile sau ATM-urile din Oradea, inclusiv informații privind stațiunea Băile Felix.
Prin această aplicație se pune un mare accent pe interacțiunea cu utilizatorul, acesta având posibilitatea, prin simpla accesare, să-și creeze un traseu turistic, să afle informații utile despre transportul public, unități de cazare, ATM-uri, servicii auto, aplicația dându-i inclusiv posibilitatea cumpărării tichetului de parcare sau biletului OTL. Sistemul de geo-localizare a fiecărui punct de interes dă posibilitatea creării unor rute către obiective turistice sau către locaţia evenimentelor. Geo-localizarea este disponibilă indiferent de locul în care se află utilizatorul.
Pe lângă oferta vastă de informaţii sub diferite forme: fotografii, audio, text, aplicaţia este pro-activă, anunţând utilizatorul despre evenimentele care se desfăşoară în oraş. Această posibilitate de „interacţionare” dintre utilizator şi evenimentele din oraş, este foarte practică deoarece dă posibilitatea celor care creează evenimente, să le facă publice aproape instantaneu tuturor celor interesaţi, printr-o simplă notificare a aplicaţiei.
Folosirea aplicației nu este condiționată de folosirea unei conexiuni la internet. După instalarea aplicației, aceasta descarcă tot conținutul în limba prestabilită; o dată descărcată informația, ea poate fi vizualizată sau consultată fără conexiunea la internet. Pentru cei care doresc să folosească internetul, aplicația oferă detalii legate de toate zonele cu internet gratuit oferit de municipalitate – secțiunea WIFI.
”Cei care creează evenimente vor putea, pe bază de parolă, să încarce date despre evenimentele lor, iar utilizatorul are posibilitatea să-și aleagă domeniul care îl interesează și despre care dorește să primească informații. Totodată, dorim ca, în viitorul apropiat, aplicația să poată fi accesată și în limba maghiară, pe lângă limba română și engleză. De asemenea, ne dorim ca aplicația să beneficieze și de un ghid audio, așa cum întâlnim în muzee. Facem un apel către toți cei interesați, așteptând cu interes orice sugestie sau recomandare legată de această aplicație pe adresa de e-mail: turism@oradea.ro”, a completat Mihai Jurcă, reprezentantul Asociației pentru promovarea turismului.
În atașament găsiți două materiale cu informații detaliate despe aplicația Oradea City App.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam