Azi, 15 martie 2016 a început pe Bulevardul Dacia, campania de plantări de primăvară, campanie care este organizată anual de Primăria Oradea. Astfel, a fost pregătit terenul, s-au săpat gropile și au fost aduși arborii cu baloți în vederea plantării.
La finalul lunii februarie s-a adjudecat licitația pentru achiziția de arbori, necesari campaniei de plantări de primăvară. Firma câștigătoare a licitației a fost Aquaplant SRL Oradea.
În total s-au achiziționat 188 de arbori la prețul de 196.976 lei (fără TVA). Perioada campaniei de primăvară derulată de Primăria Oradea este 15 martie – 15 aprilie 2016.
Toți arborii aduși sunt prevăzuți cu baloți de pământ, au înălțimea de minimum 4 metri, circumferința de minimum 26 cm, iar coroana este formată pe cel puţin o treime din înălțime. Printre speciile de arbori se numără: pruni și peri ornamentali, salcâmi japonezi, tei, arțari și frasini.
Printre amplasamentele vizate se află: B-dul Dacia (tronson între str. Transilvania și str. Podului), scuar str. Xenopol, str. Clujului, Centrul Civic (zona Billa), Parc 1 Decembrie, Parc Mihai Viteazul, Parc Seleuș, Parc Salca, Parc I. C. Brătianu, Parc Ion Păun Pincio etc.
„Spre deosebire de anii trecuţi, Primăria Oradea a solicitat prin caietul de sarcini ca udarea celor 188 de arbori să se facă de firma câștigătoare pe o perioadă de doi ani de zile de la semnarea procesului verbal de recepţie a lucrărilor de plantare. Totodată, udarea se va face cu o frecvenţă de 3 ori /săptămână, cu excepţia zilelor când temperatura va fi mai mică de 5 grade sau a zilelor cu precipitații”, a spus Mircea Stejeran – şeful Serviciului Lucrări și Servicii Publice din cadrul Direcției Tehnice din Primăria Oradea.

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam