Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor organizează preselecţie pentru solişti vocali și instrumentiști, în vederea participări la Festivalul-concurs “Mândru-i cântecu’n Bihor”. Ediţia a XXXVIII-a a festivalului va avea loc în perioada 29-31 mai 2015 în Parcul Cetății din Oradea.
Preselecția va avea loc în zilele de 4-5 mai 2015, la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, str. P-ța 1 Decembrie, nr. 12, începând cu orele 16:00.

La concurs pot participa artişti amatori, vocali și instrumentiști (care nu au obținut premiul I, Marele premiu ”Elisabeta Pavel” și premiul special ”Florica Ungur” în anii anteriori) cu vârsta cuprinsă între 15-30 de ani. Soliștii vocali vor prezenta o piesă doinită (doină, baladă, colindă, bocet etc, din repertoriul Elisabetei Pavel, Sofia Popa, Florica Ungur, Florica Bradu, Florica Duma, Florica Zaha, Leontin Ciucur, Maria Sidea, Viorica Flintașu sau Cornel Borza) fără acompaniament, și un cântec de joc, specific zonei Bihorului.
Soliștii instrumentisti vor prezenta două piese de joc.
Aprecierile vor ține cont de calitățile vocale, autenticitatea repertoriului, a costumului popular și a prezenței scenice.

Mai multe informații referitoare la preselecție și concurs se pot obține de la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, Piața 1 Decembrie nr. 12, sau la telefon/fax 0259.413.922 Email: centrul.cultural.bihor@gmail.com (persoană de contact: Felician Mureșan).

Postolache Claudia

consilier C.J.C.P.C.T. Bihor

Telefon: 0259.413.922

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam