Am participat cu o familie numeroasă la The CoderDojo Coolest Projects Awards 2015 în Dublin, Irlanda. Echipa formată din CoderDojo Oradea, CoderDojo Timișoara, CoderDojo Dumbravita şi CoderDojo Bucureşti Nord. Toţi participanţii au impresionat juriului şi au avut atât un proiect bun cât şi o prezentare pe măsură. Dintre toţi participanţii la categoriile Web si Scratch am reuşit să obţinem locurile II cu proiectele: Andrei Chiana, Tomi Borza (Virtual Turist, Oradea), Dragos Ciocloda (Dumbraviţa) – Alex Pop (Timişoara)”, anunţă pagina de socializare a Coder Dojo Oradea. Au fost prezentate peste 500 de proiecte și au fost înregistraţi 5.000 de participanți. Au fost prezentate proiecte bazate pe site-uri web, aplicații, jocuri, drone, roboţi. Unii dintre tinerii dezvoltatori și câţiva lideri din industria tech şi-au prezentat poveştile lor de succes.
CoderDojo, comunitatea globală de cluburi de programare non-profit, a apărut din dorința de a le oferi copiilor și tinerilor acces la magia din spatele tehnologiei care este tot mai prezentă în aproape tot ceea ce ne înconjoară.

Inițiată în iulie 2011, în Irlanda, de către James Whelton, un liceean pasionat de programare, și Bill Liao, un antreprenor, filantrop și investitor vizionar, mișcarea CoderDojo crează spații și contexte în care tinerii învăță gratuit programare într-un mod informal și deschis. Coder Dojo are 13 locaţii în România din care una la Oradea.

alt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam