La mijlocul lunii aprilie, doi reprezentanţi ai Centrului pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor vor participa la o serie de întâlniri cu iubitorii naturii din Norvegia.

Diana Popa, managerul peşterilor turistice administrate de C.A.P.D.D. Bihor, şi Paul Iacobaş, preşedintele asociaţiei, se vor întâlni cu locuitori ai oraşelor Oslo şi Bergen pentru a le prezenta potenţialul turistic şi natural al Munţilor Pădurea Craiului, dar şi alte destinaţii eco-turistice din România.

Alături de prezentările făcute de cei doi reprezentanţi ai C.A.P.D.D. Bihor, în cadrul întâlnirilor de tip „Travel-Talk”, participanţii vor avea parte de degustări din produse locale specifice Pădurii Craiului şi vor primi, ca suveniruri, obiecte ceramice realizate la Vadu Crişului, straiţe tradiţionale, ţesute la Roşia, şi o serie de materiale promoţionale tipărite, precum broşura de prezentare a destinaţiilor eco-turistice din România şi monografia Peşterii Meziadului. Broşura de promovare a destinaţiei eco-turistice Pădurea Craiului, tradusă în limba norvegiană, face şi ea parte din bagajul cu care cei doi bihoreni pleacă în Peninsula Scandinavă. De asemenea, promovarea destinaţiilor eco-turistice din România, printre care se numără şi Munţii Pădurea Craiului, este făcută şi prin intermediul unor site-uri şi pagini de socializare din ţara noastră şi din Norvegia.

Toate aceste activităţi au fost posibile prin proiectul „Descopera Eco-Romania” implementat de catre CAPDD Bihor si Ethical Travel Portal Norvegia, cu sprijinul financiar al Fondului ONG în România, program finanţat de Granturile SEE şi administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. Activităţile din cadrul proiectului se desfăşoara în perioada martie-aprilie 2016 iar valoarea totală a acestora este de 6950 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam