Poliţia Locală Oradea doreşte să atragă atenţia proprietarilor sau detinătorilor temporari de câini asupra faptului că, în baza Hotărârii de Consiliu Local nr. 70/2014 privind regimul de deţinere al câinilor din alte rase decât cele prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.55/2002, au următoarele obligaţii, astfel:
• este interzis accesul câinilor în locurile de joacă pentru copii.
• însoţitorii câinilor au obligaţia de a avea asupra lor carnetul de sănătate al câinelui, vizat la zi, care atestă efectuarea acţiunilor sanitar-veterinare, precum şi identificarea şi înregistrarea în Registrul de evidenţă al câinilor cu stăpân.
• însoţitorii câinilor au obligaţia de a curăţa excrementele produse de câinii lor în orice loc public (trotuare, drumuri publice, parcuri).
• este interzisă creşterea şi întreţinerea câinilor pe domeniul public al municipiului Oradea.
• accesul câinilor in locurile publice este permis numai dacă aceştia poartă botniţă şi sunt ţinuţi în lesă sau ham.
• deţinătorii de câini au obligaţia de a lua toate măsurile necesare pentru prevenirea comportamentului canin agresiv.
• să asigure identificarea câinelui pe care îl deţine, prin implantarea unui microcip.
În perioada 01 – 16.01.2015, poliţiştii locali au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 300 lei, persoanelor care nu au respectat prevederile H.C.L.70/2014, menţionate mai sus, iar 8 persoane au fost sancţionate cu avertismente scrise.
În continuare, pentru a reduce numărul sesizărilor, poliţiştii locali vor efectua verificări periodice în zonele unde proprietarii animalelor nu respectă regimul de deţinere a acestora.
Poliţia Locală Oradea reaminteşte numărul de telefon la care cetăţenii pot apela pentru a semnala situaţii din sfera noastră de competenţă – 0259.969 – Dispecerat.

Cu stimă,
Director Executiv Poliţist local
Găluţ Ioan Nicolae Ambro Monica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam