Conform Legii 349/2002, modificată cu Legea 15/2016, Poliția Locală a primit o serie de atribuții în ceea ce privește prevenirea și combaterea fumatului în spațiile publice. Astfel, începând cu 17 martie, echipajele poliției locale vor ieși în teren și vor verifica respectarea Legii antifumat în baruri, restaurante, cluburi și alte spații publice.
Polițiștii locali vor urmări dacă în spațiile respective sunt oameni care fumează, luând apoi măsuri graduale: în 17 martie le vor aduce la cunoștință persoanelor fizice și juridice noile reglementări în ceea ce privește fumatul, iar din 18 martie vor aplica sancțiuni, respectiv avertismente, în primă etapă, iar apoi amenzi.
Poliția Locală va putea amenda atât fumătorul care este prins, cât și proprietarul, dacă sunt găsiți mai mulți fumători într-un local. Persoanele fizice riscă amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei, iar persoanele juridice aflate la prima abatere vor fi amendate cu 5.000 de lei, la a doua abatere cu 10.000 de lei și suspendarea activității pe o perioadă determinată, iar la a treia abatere cu o amendă de 15 000 de lei, precum și retragerea autorizației de funcționare și închiderea unității.

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam