În data de 26.04.2016 şi 27.04.2016, poliţiştii locali din cadrul Compartimentului Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal al Poliţiei Locale Oradea au supravegheat acţiunea de desfiinţare a unor construcţii de tip suport de publicitate – panouri publicitare, care contravin prevederilor Legii nr. 185/2013 privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate şi ale Regulamentului de organizare şi desfăşurare a activităţii de publicitate, reclamă şi afişaj în municipiul Oradea, aprobat prin HCL nr. 975/2013.

Astfel, au fost desfiinţate două panouri publicitare amplasate la intersecţia str. T. Vladimirescu cu B-dul Decebal şi un panou montat pe calcanul imobilului din str. Iuliu Maniu nr. 25. Practic, mijloacele de publicitate dezafectate nu respectă prevederile art. 23 alin. (3) din Regulamentul local de publicitate, care stipulează că panourile cu dimensiunile de peste 3.20×2.40 m se amplasează la o distanţă de cel puţin 50 de metri între ele. Tot astfel, în conformitate cu dispoziţiile art. 10 lit. e) din acelaşi Regulament, pe clădirile aflate în stare de deteriorare se pot amplasa mijloace de publicitate numai după reabilitarea şi refacerea imobilului.
Desfiinţarea respectivelor panouri publicitare a fost făcută în baza Dispoziţiei Primarului Municipiului Oradea nr. 1878/ 22.04.2016, cheltuielile urmând a fi imputate operatorului de publicitate, întrucât acesta nu s-a conformat notificărilor comunicate anterior, în sensul că nu a procedat la dezafectarea mijloacelor publicitare.
Poliţiştii locali cu atribuţii în domeniu vor verifica în continuare respectarea normelor legale privind afişajul publicitar pe raza Municipiului Oradea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam