La  Casa de Cultură a Sindicatelor a avut loc Adunarea Generală a Partidului Naţional Liberal filiala Oradea. La eveniment s-au prezentat principalele proiecte implementate în Oradea în perioada 2012-2016, echipa de candidaţi ai PNL Oradea pentru consiliul local şi consiliul judeţean, precum şi programele pentru dezvoltarea municipiului şi judeţului în următorii patru ani.
Printre principalele direcţii de dezvoltare urmărite de administraţia locală în ultimii ani, Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea şi preşedintele PNL Oradea a amintit creşterea locurilor de muncă şi atragerea de investitori, realizarea unei infrastructuri de calitate, punerea în valoare a patrimoniului oraşului, creşterea calităţii vieţii prin îmbunătăţirea serviciilor publice, programele sociale şi educaţionale, creşterea zonelor verzi şi a locurilor de recreere, dar şi implementarea proiectelor majore cu finanţare europeană în valoare de peste 247 de milioane de euro.
,,Doresc să le mulţumesc colegilor din Primăria Oradea şi echipei de consilieri care ne-au ajutat ca în aceşti ani să schimbăm semnificativ faţa oraşului nostru”, a declarat Ilie Bolojan.
În continuare Ilie Bolojan a prezentat şi planul de dezvoltare pentru perioada 2016-2020, prin care propune cinci direcţii importante pe care administraţia locală le va urmări în mandatul următor: oraşul conectat, oraşul competitiv, oraşul cu spaţii publice de calitate, oraşul inteligent şi oraşul turistic.
,,Urmărirea temelor de dezvoltare şi aplicarea bunelor practici a fost o constantă după 2008. Oradea a avut o viziune de dezvoltare, s-a menţinut un ritm bun şi rezultatele se văd. Fuziunea cu Sînmartinul va crea condiţiile ca Oradea să devină capitala turismului balnear din România şi cel mai vizitat oraş din vestul ţării în următorii ani. Vom susţine ridicarea nivelului staţiunilor Băile Felix şi 1 Mai la standarde europene.
Nu se poate progresa rapid doar improvizând şi cârpind. E nevoie să ai un plan după care să se lucreze. Să existe capacitatea de a lua decizii strategice şi de a le pune în practică. Succesul planificării implică o continuitate şi o majoritate stabilă în consiliul local” a subliniat primarul Ilie Bolojan.
Apoi a avut loc prezentarea echipei de candidaţi pentru consiliul local şi judeţean. Pe lista pentru Consiliul Local se regăsesc Birta Florin, Buhaş Camelia, Dan Octavian, Dragoş Marcel, Dulcă Camelia, Duşe Traian, Felea Adrian, Filimon Teofil, Fonoage Corina, Lezeu Ioan, Maci Mihai, Marinău Florin, Morar Grigore, Negrean Daniel, Popa Lucian, Palladi Dacian, Revnic Adrian, iar candidaţii PNL Oradea pentru Consiliul Judeţean Bihor sunt Borza Cornel, Foncea Dacian, Lascu Sebastian, Mălan Mircea, Neag Ghiţă, Popa Lidia şi Suciu Teodor.
Viceprimarul Mircea Mălan a prezentat şi principalele direcţii propuse pentru dezvoltarea judeţului Bihor în următorii patru ani:
,,Cred că județul necesită proiecte de dezvoltare pe modelul de succes realizat în Oradea, astfel încât fiecare zonă a Bihorului să fie pusă în valoare prin proiecte concrete. Vom continua proiectele demarate de către domnul președinte Cornel Popa. La acestea vom adăuga altele, bazându-ne pe atragerea de fonduri europene pentru ca județul să se dezvolte într-un ritm accelerat.
Vom sprijini dezvoltarea infrastructurii rutiere și de utilități publice, a infrastructurii de afaceri pentru industrie și agricultură, vom promova tradițiile și locurile din Bihor. Vom crea deopotrivă parcuri industriale, dar și centre medicale zonale. Vom dovedi că noi, liberalii, suntem și rămânem o echipă puternică axată pe rezultate, pe proiecte de dezvoltare, pe fapte care fac diferența pentru cetățeni. Niciun obiectiv nu este imposibil de atins!”, a declarat la final Mircea Mălan, viceprimarul municipiului Oradea şi candidat la Consiliul Judeţean Bihor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam