Azi, 26 octombrie 2015, a avut loc la Hotel Hilton întâlnirea dintre reprezentanții Primăriei Oradea și reprezentanții Primăriei Berettyoujfalu, întâlnire ocazionată de finalizarea proiectului ”Construirea unei piste de biciclete între Berettyoujfalu și Oradea” realizat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013.
La întâlnire a participat viceprimarul Mircea Mălan din partea Primăriei Oradea și primarul localității Berettyoujfalu, Murakozi Istvan.
Primarul localității Berettyoujfalu, dl. Murakozi Istvan a vorbit despre parcursul și obiectivele acestui proiect: ”Totul a pornit în anul 2008, când s-a născut ideea acestui proiect finanțat din fonduri U.E. Au trecut 7 ani de atunci, iar acum avem o pistă de 35 km, care leagă cele două localități. Cele mai importante obiective ale acestei piste au fost: consolidarea relațiilor transfrontaliere, dezvoltarea turismului, dezvoltarea economiei și legarea de noi prietenii între locuitorii acestor zone”.
Viceprimarul Mircea Mălan a spus: ”Oradea are 15 km de pistă de biciclete, în plus față de cât aveam înainte. Această legătură ne ajută să comunicăm mult mai ușor unii cu alții, iar acest proiect este dovada că putem colabora foarte bine în beneficiul comunităților pe care le reprezentăm. Mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect! Îmi exprim speranța, ca acest proiect să fie începutul relației de colaborare dintre noi. Îi aștept pe toți orădenii care dețin biciclete și doresc să participe la inaugurarea pistei, miercuri, 28 octombrie, ora 11:00, în fața Centrului de Calcul Informatica pentru a parcurge pe biciclete drumul până în Vama Borș”.
Lider al acestui proiect a fost Autoguvernarea Locală Berettyoujfalu, iar parteneri: Primăria Municipiului Oradea, Autoguvernarea Locală Mezopeterd, Autoguvernarea Locală Mezopeterd, Autoguvernarea Locală Biharkeresztes, Autoguvernarea Locală Artand și Primăria Comunei Borș.
Inaugurarea efectivă a pistei de biciclete Oradea – Berettyoujfalu va avea loc miercuri, 28 octombrie, ora 12:00 (ora României) în Vama Borș.
Orădenii care dețin biciclete și doresc să participle la inaugurarea pistei sunt așteptați, miercuri, ora 11:00, în fața Centrului de Calcul Informatica pentru deplasarea pe biciclete până în Vama Borș.
Ziariștii care doresc să ne însoțească cu bicicleta pe traseul Centrul de Calcul Informatica – Vama Borș și care nu dețin biciclete, sunt rugați să anunțe până mâine, 27 octombrie, ora 12.00 Biroul de Presă la tel: 0723.55.88.49 sau 0259.437.000 – int 114, în vederea rezervării unei biciclete.
Pentru ziariștii care nu doresc să se deplaseze cu bicicleta, va exista un microbuz, parcat pe str. Tudor Vladimirescu (vizavi de BancPost) care va porni la ora 11:30 spre Vama Borș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam