În această primăvară, Primăria Oradea a început procedurile necesare pentru amenajarea pe strada Barcăului a unei zone de agrement, care va deveni în viitor coridorul verde al cartierului Ioşia.
Realizarea coridorului verde este necesară deoarece, la nivelul străzii Barcăului, în timp, s-a constituit o zonă degradată, pe traseul fostei căi ferate şi a terenurilor adiacente acesteia, care la această dată nu mai sunt folosite pentru activităţile economice pe care le-au deservit la momentul transmiterii lor în proprietatea întreprinderilor de stat (depozitarea de materiale pe platforme în aer liber) sau care sunt ocupate de construcţii în care se desfăşoară activităţi incompatibile zonei de locuire din imediata vecinătate (autobaza Companiei de Apă, centre de colectare de deşeuri fier vechi, barăci pentru reparaţii auto sau confecţii metalice etc.).
Astfel, în urma ședinței de consiliu extraordinare din luna septembrie, când consilierii au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea străzii Barcăului, respectiv pentru amenajarea unui sens giratoriu la intersecţia cu strada Oneştilor, în luna august au început lucrările și la pista de biciclete.
Pista de biciclete se realizează în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, fiind tronsonul III al proiectului „Construirea unei piste de biciclete între Oradea și Berettyoujfalu”, tronsonul fiind prelungirea pistei de biciclete pe teritoriul municipiului Oradea.
Tronsonul III propus pentru prelungirea pistei de biciclete de pe teritoriul Municipiului Oradea este următorul:
Sector I: Str. Podului – B-dul Ştefan cel Mare – Str. Lacul Roșu – Parcul Mihai Viteazu – B-dul Dacia – B-dul Decebal până la râul Crișul Repede = 4.150 m
Sector II: Str. Barcăului, de la intersecția cu str. Oneștilor – str. Lipovei = 1.170 m
Sector III: Calea Republicii – Stadion, prin Parcul Petofi = 840 m
Sector IV: Ștrandul municipal – B-dul Magheru, prin Parcul Bratianu = 585 m
Sector V: B-dul Averescu – str. Dragos Vodă, până la noul pod rutier = 395 m
Sector IV: Parcul Bălcescu – Biblioteca Județeană – Pârâu Peța – str. O. Densuseanu (pe malul stâng al pârâului Peța) = 1.790 m
Lucrările sunt în curs de execuție pe mai multe sectoare, ele fiind executate de către Drumuri Orășenești și Drumuri Bihor, urmând a fi finalizate până la finalul lunii octombrie.
Conform proiectului municipalității, zona situată între străzile Oneştilor şi Densușeanu va cuprinde și spaţii verzi pe o suprafaţă de aproape 3 hectare precum şi terenuri de sport pe alte 2 hectare.

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam