În data de 25.02.2016, am transmis către Primul Ministru al României, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice o petiţie referitoare la reabilitarea drumurilor naţionale 19 E – Biharia – Chiribiş şi 19 B – Chiribiş – Suplacu de Barcău.

Acest demers a fost iniţiat la cererea cetățenilor, din nevoia de a trage un semnal de alarmă către toţi factorii implicaţi, faţă de necesitatea alocării de urgenţă a fondurilor necesare reabilitării acestor drumuri, nedemne de o ţară europeană şi de judeţe atât de importante din România. Este vorba de drumuri care fac legătura cu oraşe importante ale judeţelor Bihor sau Sălaj – fie că vorbim de oraşul Marghita, Municipiile Oradea sau Zalău.

Petiţia a fost însoţită de un număr de aproximativ 5000 de semnături online și pe hărtie, strânse în ultima parte a anului trecut, semnături care sunt dovada vie a faptului că oamenii din zonă nu mai pot circula pe aceste drumuri, acestea fiind într-o stare extrem de degradată.

Am atras atenţia autorităţilor competente asupra stării acestor drumuri în nenumărate rânduri, însă demersurile mele au rămas fără rezultat, acestea devenind în timp aproape impracticabile.
Cele două tronsoane de drumuri au nevoie urgentă de fonduri pentru asigurarea unor reparaţii de calitate, iar acestă acţiune are menirea să determine alocarea rapidă a acestor fonduri, astfel încât traficul în zonă să se desfăşoare în condiţii decente.

Adrian Miroslav Merka,
Deputat Grupul Parlamentar al minorităţilor naţionale
Preşedinte UDSCR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam