Pe parcursul anului 2015, poliţiştii locali au urmărit pe timpul efectuării patrulării în zonele de responsabilitate cu preponderenţă respectarea legislaţiei referitoare la curăţenie, atât în perimetrul zonelor de locuit, cât şi în zonele aglomerate ale oraşului, respectiv de surprindere a persoanelor care depozitează resturi menajere pe domeniul public.
Au fost vizate în special persoanele care aruncau pe domeniul public al Municipiului Oradea coji de seminţe. Astfel, în urma acţiunilor desfăşurate au fost surprinse 37 de persoane în timp ce aruncau resturi de alimente, respectiv coji de semințe pe domeniul public. Acestea au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 3.850 lei.
Conform art. 41, lit. a din Hotărârea Consiliului Local nr. 760 din 2009, modificată şi în conformitate cu prevederile Legii 24 din 2007, actualizată, este interzisă persoanelor fizice aruncarea, deversarea sau depozitarea pe străzi, trotuare, căi de acces, parcuri, terenuri virane, malurile râului Crişul Repede, malurile celorlalte cursuri de apă și alte locuri publice a reziduurilor de orice fel: resturi de materiale, alimente, hârtii, fructe, ţigări, seminţe, moloz, obiecte uzate, uleiuri, carburanţi, alte deşeuri etc.
Nerespectarea prevederilor mai sus menţionate se sancţionează cu amenzi de la 100 la 2.500 lei.
Poliţia Locală Oradea va continua astfel de acţiuni şi pe viitor, care au un puternic impact asupra cetăţenilor, diminuând astfel acest femonen. Dorim să reamintim totodată numărul de telefon la care cetăţenii pot apela pentru a semnala situaţii din sfera noastră de competenţă: 0259.969 – Dispecerat.

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam