Consiliul Local a aprobat în şedinţa din 29.01.2015 indicatorii tehnico-economici în vederea amenajării Parcului Arena, în şanţul de sud al Cetăţii Oradea.
Parcul Arena va avea o suprafață de 1,4 ha și va fi amenajat în șanțul Cetății Oradea, pe partea dinspre strada Griviței. Parcul va avea o suprafață amenajată cu gazon de peste 5000 mp. Pe lângă aceasta, vor fi amenajate suprafețe cu gard viu, cu arbuști, se vor amenaja alei pietonale cu pietriș și piatră cubică.
Parcul Arena va fi un spaţiu cu funcţii multiple, putând fi folosit atât ca parc urban de recreere, cât şi pentru organizarea unor evenimente de tip „Serbările Cetăţii”. Parcul va fi prevăzut cu un pod-belvedere din lemn, așezat pe piloni din zidărie de cărămidă aparentă, care va marca zona centrală a parcului, de formă circulară, destinată organizării unor diverse evenimente: spectacole de muzică, dans, teatru, jocuri sportive, lupte medievale. Pe acest spațiu se va putea amplasa oricând o scenă mobilă. Cei care vor vizita parcul se vor putea bucura și de un labirint medieval, ce va avea amplasat în mijloc un foișor cu rol de observator.
Parcul Arena va fi prevăzut şi cu un țarc circular pentru manej, care va permite organizarea de activități interactiv/educative și sportive cu cai, ponei, expoziție cu animale de companie, expoziții demonstrative.
Lucrările de amenajare cuprind și amplasarea de bănci de odihnă, panouri de informare, coșuri de gunoi, rezervoare de apă, fântâni de apă potabilă, toalete ecologice, stâlpi de iluminat, rețea de irigat.
Cu o suprafaţă totală de 14.154 mp, din care spaţiile verzi ocupă 9.230 mp, Parcul Arena va beneficia de o investiţie în valoare de 2.717.471 lei, inclusiv TVA, durata de realizare fiind de 6 luni. Investiţia va fi finanţată din surse proprii bugetare, alocate din bugetul local sau din alte surse externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam