În weekendul 15-17 iulie, în Glăvoi, s-a desfășurat a doua ediție PadișFest, eveniment care a avut ca scop promovarea turismului responsabil ca medotă de conservare a patrimoniului natural și cultural al zonei. PadișFest a fost organizat de Asociația Compas pentru dezvoltarea societății civile bihorene, împreună cu Administrația Parcului Natural Apuseni.

PadișFest a fost organizat prin proiectul ,,Zilele Parcului Natural Apuseni’’, coordonat de Asociația Compas în parteneriat cu RNP-Romsilva Administraţia Parcului Natural Apuseni R.A. Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România prin Programul Spații Verzi, componenta Arii Naturale Protejate şi are o valoare totală de 28.190 lei. Contribuţia finanţatorului este în valoare de 19.790 lei, iar cea a Asociației Compas este de 8.400 lei, în valorificarea muncii voluntare depusă de voluntari.

Evenimentul a atras sprijinul Agenției de Management al Destinației Bihor, datorită faptului că zona Padiș este una prioritară pentru turism în județul Bihor. De asemenea, Primăria Comunei Pietroasa a colaborat la organizarea PadișFest asigurând și un sprijin logistic. PadișFest s-a bucurat și de susținerea sponsorilor FAIST Mekatronic, Farmacia Procardia și Aura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam