În şedinţa de Consiliu Local din data de 12 august Administraţia Imobiliară Oradea va supune aprobării un pachet de măsuri menite să ajute la o mai bună gestionare a locuinţelor administrate de AIO, care până în prezent erau scoase la vânzare de către Societatea de Comerţ şi Tranzacţii Imobiliare (SCTI). Astfel se doreşte ca începând din luna august, AIO care administrează aceste locuinţe să fie entitatea care se va ocupa şi de vânzarea lor, pentru a avea un control asupra vânzării şi asupra preţurilor practicate, care erau mult subevaluate.
,,Dorim să internalizăm aceste servicii, şi să avem o comisie unică pentru repartizarea locuinţelor sociale, formată din reprezentanţii Direcţiei Juridice, Administraţiei Imobiliare şi ai Administraţiei Sociale Comunitare. În ceea ce priveşte depunerea dosarelor pentru repartizarea locuinţelor sociale, se va introduce o sesiune anuală în cadrul căreia cei interesaţi vor putea depune dosare”, a declarat primarul Ilie Bolojan.
În ceea ce priveşte spaţiile din zonă centrală, acestea continuă să fie scoase la vânzare prin licitaţie, cu destinaţie de spaţii comerciale şi cu obligaţia cumpărătorului de a reabilita faţata imobilului în termen de un an. Banii pe care îi încasează Administraţia Imobiliară Oradea din vânzarea acestor spaţii sunt folosiţi pentru reabilitarea clădirilor din zona centrală.

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam