Primarul Ilie Bolojan, împreună cu directorul OTL, Csuzi Istvan au susținut azi, 13 mai 2015, o conferință de presă cu privire la noile achiziții de autobuze ale regiei de transport local.
OTL a achiziționat 7 autobuze Isuzo Novo City, model MD 27 Classic–Urban, cu 51 de locuri, din care 17 locuri pe scaune, 1 loc pentru o persoană cu dizabilități, 33 de locuri în picioare. Prețul de achiziție a celor 7 bucăți a fost de 523.250 euro.
Autobuzele sunt prevăzute cu trapă pentru persoanele cu dizabilități, climatizare, computere de bord, antene GPS și WI-FI.
În ceea ce privește dezvoltarea sistemului de transport integrat, primarul Ilie Bolojan a precizat: ”Ne dorim extinderea sistemului de transport integrat, iar achiziția acestor autobuze ne va permite să fim mult mai flexibili. Astfel, pe liniile mai puțin populate vor circula autobuzele mici, iar pe cele aglomerate, autobuzele cu mai multe locuri pentru pasageri. O altă direcție pe care o urmărim, este susținerea companiilor din oraș. În zona Șoseaua Borșului se înregistrează o creșere lunară a numărului de locuri de muncă, ceea ce ne-a determinat să găsim o formulă pentru a crește capacitatea de transport local prin suplimentarea rutelor”.
Directorul Csuzi Istvan a detaliat modul în care vor fi suplimentate rutele autobuzelor. Astfel, linia 26 începe la intersecția Bulevardului Dacia cu Bulevardul Decebal, continuă pe Calea Borșului până la capăt, apoi face un circuit în interiorul parcului industrial. Linia 27 va fi o linie foarte scurtă, care leagă stația de tramvai de la capătul Sinteza cu Eurobusiness Parc, linie care va fi foarte activă în perioada în care se fac schimburile în zona industrială. În cadrul ședinței de circulație a municipalității s-a decis și prelungirea liniei 24 din zona industrială până la Proges.
În următoarea ședință de Consiliu Local se va supune aprobării masterplanul de transport, document care va sta la baza tuturor investițiilor în transportul local.
Consiliul Local a aprobat deja sistemul de city card pentru a facilita transportul turiștilor, începând cu luna viitoare, pe ruta Băile Felix – 1 Mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam