Secretarul Primăriei Oradea, dl. Ionel Vila împreună cu Eugenia Borbei – directorul Direcției Juridice din Primăria Oradea și Mircea Oaie – directorul Direcției Monitorizare Cheltuieli de Functionare și Organizare Evenimente, au susținut azi, 6 mai 2015 o conferință de presă având ca temă organizarea referendumului privind fuziunea municipiului Oradea cu Sînmartin, care va avea loc duminică, 10 mai, separat în ambele localităţi.
Pe raza municipiului Oradea sunt 143 de secții de votare, în fiecare secție amenajându-se 6 cabine de vot. Totodată, fiecare secție va fi dotată și cu urnă mobilă destinată persoanelor imobilizate, care nu se pot deplasa singure la secția de votare de care aparțin.
”Sâmbătă, 9 mai, în intervalul orar 18:00 – 20:00, cetățenii spitalizați sau aflați în penitenciar, care au domiciliul în Oradea, pot depune cereri pentru urna mobilă la secția de votare de care aparțin, prin intermediul conducerii spitalului sau a aparținătorilor lor. Cetățenii bolnavi, imobilizați la domiciliu pot de asemenea să depună cerere pentru urna mobilă, fie sâmbătă în intervalul orar mai sus menționat, dar și duminică dimineața”, a spus Eugenia Borbei, directorul Direcției Juridice din Primăria Oradea.
În Oradea, numărul total al alegătorilor care figurează pe listele electorale permanente este de 189.190. Orădenii vor putea vota duminică, 10 mai, între orele 7:00 – 23:00. Au dreptul la vot cetățenii înscriși în listele electorale permanente, adică cei care au domiciliul în Oradea.
Cetățenii care au reședința (flotantul) de Oradea vor putea vota doar dacă fac o cerere în acest sens la Instituția Primarului până joi, 7 mai 2015.
”Referendumul care va avea loc duminică, 10 mai, reprezintă pentru administrația locală un eveniment special, prin urmare s-a decis și organizarea unui eșantion privind prezența la vot în toate secțiile de votare. Pentru ca referendumul să fie valabil, trebuie să participe la vot 30% din numărul cetățenilor înscriși în listele electorale permanente, iar minimum 25% din voturile cetățenilor înscriși în listele lectorale permanente să fie valabil exprimate”, a completat secretarul Ionel Vila.
De menționat că dreptul la vot se poate exercita doar cu buletinul de identitate, cartea de identitate sau cartea de identitate provizorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam