Sâmbătă, 23 ianuarie 2016, între orele 12-14, în Piața Unirii din Oradea au participat mii de persoane la acțiunea de solidaritate, protest și mărturie publică a valorilor biblice ale credinței creștine. La adunarea publică inițiată de Comunitatea Penticostală Oradea și Comunitatea Baptistă Oradea s-au alăturat Comunitatea Ortodoxă, Comunitatea Romano-Catolică, Comunitatea Greco-Catolică, Comunitatea Reformată și Comunitatea Luterană-Evanghelică.
Au avut mesaje: Episcopul Ortodox Sofronie Drincec, Episcopul Romano-Catolic László Böcskei, Episcopul Greco-Catolic Virgil Bercea.
Din partea autorităților locale și naționale au luat cuvântul: Mircea Mălan – Viceprimarul Municipiului Oradea, Popa Cornel – Președintele Consiliului Județean Bihor, Florin Bodog – senator PSD, Cseke Attila Zoltan – deputat UDMR, Florica Cherecheș – deputat PNL.
Din partea comunităților organizatoare au transmis mesaje: Szabo Laszlo – Convenția Baptistă Maghiară, Paul Negruț – Rectorul Universității Emanuel, Viorel Iuga – președintele Uniunii Bisericilor Baptiste, Moise Ardelean – președintele Uniunii Bisericilor Penticostale.
La manifestare a cântat o fanfară cu 130 de instrumentiști. Miile de participanți au cântat Imnul României, Imnul Uniunii Europene și Imnul Revoluției de la Timișoara din 1989.
Adunarea publică a fost condusă de pastorii Ioan Moldovan și Petru Vidu președinții comunităților care au organizat manifestarea.

Prin această acțiune s-a arătat solidaritatea față de familiile de români la care le-au fost răpiți copiii fără motive întemeiate de către organizația Barnevernet din Norvegia, pe baza unor abuzuri comise de către asistenții sociali ai organizației și alți funcționari publici.
În același timp, această acțiune a fost și un protest public și pașnic prin care ne exprimăm nemulțumirea față de lipsa unei reacții ferme a autorităților române.
Prin acest protest public s-a cerut autorităților române implicarea activă și cât mai urgentă în vederea soluționării favorabile a situațiilor în care se află familiile de români din Norvegia, despărțite abuziv de copiii lor.
Prin această acțiune s-a declarat public credința privind familia: ”Noi credem că familia este formată dintr-un bărbat și o femeie. Copiii sunt parte a familiei și sunt o binecuvântare de la Domnul. În educarea copiilor părinții trebuie să urmărească învățătura Cuvântului lui Dumnezeu și interesul superior al copilului așa cum a spus Domnul Isus: „Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți căci Împărăția cerurilor este a celor ca ei” (Matei 19.14) Bazați pe învățătura Sfintei Scripturi credem că orice altă formă de organizare și conviețuire socială nu poate fi numită familie. De aceea, credem că trebuie să milităm pentru drepturile biblice ale familiei și pentru creșterea copiilor doar în cadrul familiei în conformitate cu învățătura Sfintelor Scripturi.”
Dumnezeu să binecuvânteze România și românii de pretutindeni!
Comunitatea Regionala Penticostala Oradea
Oradea, str. Eftimie Murgu, nr. 2/A, tel. 0359-800.843
e-mail: crporadea@yahoo.com, http://www.pentecoste.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam