Comercianții din Pasajul ”Vulturul Negru” confirmă că PSD a avut dreptate: Primăria Oradea a premeditat cu bună știință favorizarea fruntașilor PNL, apropiați ai primarului Ilie Bolojan în alocarea spațiilor pentru terase din Piața Unirii. O spune chiar unul dintre agenții economici din zona Pasajului.
Într-o declarație dată portalului de știri bihon.ro, domnul Ciprian Ciotir, patronul localului Edison Pub (situat în imediata vecinătate a Lord’s Pub, aparținând dl. Lucian Popa, directorul Direcției pentru Patrimoniu din Primăria Oradea) face o dezvăluire halucinantă, confirmând suspiciunile PSD vizavi de modul necinstit în care Primăria lui Ilie Bolojan a procedat în alocarea spațiilor destinate teraselor din Piața Unirii.
Referitor la planul general de amplasare a teraselor din Piața Unirii, dl. Ciprian Ciotir afirmă răspicat că este vorba doar de ”un plan propus de unul dintre comercianţi”! (bihon.ro, 21.04.2016) Partidul Social Democrat consideră inacceptabil și împotriva legii și a bunului simț ca planurile de urbanism ale primăriei să fie dictate de interese private pentru a favoriza clientela PNL și a primarului Ilie Bolojan.
De asemenea, vă facem cunoscut că Partidul Social Democrat a intrat în posesia unei fotografii care dovedește că Biroul de Presă al Primăriei minte în cazul alocării spațiilor pentru terasele din Piața Unirii.
Așa cum se poate constata din fotografia atașată, datată 09.02.2016, ora 16.24 (informația se poate verifica din proprietățile fotografiei), adică cu mult timp înainte ca cineva să fi știut despre planul de amplasare a teraselor în Piața Uniri, Restaurantul Romanada (patronat de Paul Grama, soțul purtătorului de cuvânt al Primăriei Oradea, Anca Grama Sas) opera o modificare în pavajul din Piața Unirii pentru a-și asigura calea de acces spre viitoarea terasă. Este de reținut că terasa nu primise la acea dată avizul de funcționare! Și nici nu avea cum să fie autorizată având în vedere faptul că, așa cum am aflat din comunicatul de presă al Primăriei Oradea din 14 aprilie 2016, planul general de amplasare a teraselor fost aprobat de Comisia Municipală de Urbanism și Amenajarea Teritoriului (CMUAT), abia în luna martie!
Situația devine și mai dubioasă dacă ne raportăm la declarațiile doamnei Adriana Lipoveanu, directorul adjunct al Instituției Arhitectului-Șef din cadrul Primăriei Oradea, care spune că nici la ora actuală nu există un plan de amplasare, ci doar un proiect nefinalizat.
În orice caz, această fotografie arată limpede că patronul Romanada, având informații din interiorul Primăriei Oradea, a furat startul și s-a pregătit din timp pentru a-și deschide terasa din Piața Unirii. El a acționat înainte ca ceilalți comercianți interesați să fi aflat despre existența vreunui plan de amplasare a teraselor.
În lumina noilor probe și dezvăluiri, Partidul Social Democrat solicită demisia imediată a tuturor persoanelor implicate în acest scandal de corupție. În condițiile actuale, doamna Anca Grama (Sas) și domnul Lucian Popa nu mai pot servi cu cinste și onestitate funcțiile publice pe care le ocupă. Nici domnul primar Ilie Bolojan nu mai poate să tacă mult timp. Domnia sa are datoria morală și legală de a-și asuma responsabilitatea în acest caz și să ia măsurile necesare pentru a relua procedura de alocare a spațiilor pentru terase, inclusiv prin asigurarea tuturor utilităților necesare bunei funcționări a unităților de alimentație publică.
PSD dorește ca toți comercianții din municipiul Oradea să aibă șanse egale în competiția pentru locurile de terase din Piața Unirii și nimeni să nu fie favorizat în alocarea acestor spații. Interesul orădenilor este ca cei vinovați să fie trași la răspundere, iar alocarea spațiilor din centrul municipiului Oradea să se realizeze în condiții de maximă transparență și corectitudine. Numai așa orădenii vor putea beneficia de servicii de alimentație publică decente, la un preț decent.

Biroul de presă al PSD
27.04.2016
.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam