Primarul Ilie Bolojan a susținut azi, 22 aprilie 2015, o conferință de presă, împreună cu directorul regional al Companiei RCS&RDS, dl Ioan Dumea, în care a vorbit despre parteneriatul pe care compania RCS&RDS îl propune Primăriei Oradea în vederea construirii și operării unei rețele de distribuție a energiei electrice, parteneriat care va aduce beneficii de preț cetățenilor, orașului și companiilor din municipiu.
O premieră pentru România
Acest parteneriat cu Primăria Oradea este o premieră pentru România. Având în vedere că unul dintre proprietarii companiei e orădean, Compania RCS&RDS a decis să înceapă această mare investiție, care este şi o provocare pentru firmă, în municipiul Oradea. Furnizarea energiei electrice va începe cât de curând, iar în ceea ce privește distribuția de energie electrică, aceasta va putea începe doar după aprobarea proiectului în Consiliul Local și după finalizarea procesului de autorizare.
”În acest parteneriat, Primăria Oradea va veni cu suportul tehnic, respectiv cu terenul care va fi concesionat companiei în vederea amplasării stațiilor de transfer și distribuție a energiei electrice. Economia pe care o va realiza orașul va fi de 1,1 milioane euro anual, echivalentul ca valoare a construirii unui nou pod peste Crișul Repede. În Oradea vor exista astfel doi mari competitori care vor furniza energie electrică, cel mai câștigat din această competiție fiind cetățeanul, care va putea alege prețul cel mai mic. Oradea va fi un oraș care va putea oferi energie electrică ieftină pentru companiile care aleg să investească aici” a spus, primarul Ilie Bolojan.
Tariful la energia electrică, redus cu aproximativ 16%
Compania RCS&RDS este cea care a câștigat licitația pentru realizarea a 200 km de canalizație tehnică, canalizație în care sunt introduse toate rețelele de telecom, iluminat și electricitate, cabluri atât de inestetice în acest moment. Până acum au fost realizați 50 km de canalizație tehnică. Aceste lucrări vizează zona centrului istoric, care trebuie eliberată de cabluri, precum și cartierele de blocuri, unde există o densitate mare a populaţiei.
OTL a trecut deja pe curentul electric furnizat de RCS &RDS, iar Primăria Oradea va trece în curând, începând cu sectorul iluminatului public.
”În total, municipiul Oradea consumă 46.000 MW anual, consum care se ridică la 5,6 milioane euro ca și costuri anuale. După ce asocierea cu RCS&RDS va deveni operațională în totalitate, vom beneficia de o reducere de 20% la tariful de energie, iar suplimentar, după obținerea licenței de distribuție, va fi posibilă și reducerea tarifului de distribuție cu cca 20%. Global, reducerea totală a tarifului la energia elecrică va fi undeva de 16%. Făcând o simulare, ne dăm seama că orașul Oradea va face o economie substanțială de 900.000 euro/an, costurile cu energia electrică scăzând de la 5,6 milioane euro anual la 4,7 milioane euro”, a completat primarul.
În final, primarul Ilie Bolojan a mulțumit Companiei RDS&RCS pentru că a ales să facă acestă investiție importantă în Oradea, pentru că astfel devenim primul oraș din România acționar într-un proiect de distribuție a energiei electrice, cu beneficii economice evidente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam