Duminică, 11 octombrie 2015, Oradea se alătură Campaniei pentru Sănătatea Sânilor printr-un eveniment de informare organizat de echipa locală AVON Cosmetics România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea. Marșul „Trupelor Roz” are startul la ora 17:30, de pe strada Republicii (intrarea pe strada pietonală dinspre Magazinul Crișul) și se încheie în Cetatea Oradea.
1 din 8 femei din România riscă să dezvolte cancer la sân și, anual, 5.600 de românce sunt diagnosticate cu această maladie. Dintre ele, 90% ajung la medic în stadii avansate ale bolii, atunci când șansele de supraviețuire sunt reduse. Dar cancerul la sân poate fi tratat și chiar vindecat: descoperit în fazele primare, rata de supraviețuire este de 94%. Din cauză că semnele acestei maladii sunt vizibile abia în ultimele stadii ale bolii, controlul periodic este singura metodă prin care femeile pot afla că sunt bine.
În luna octombrie, lună dedicată la nivel internațional luptei împotriva cancerului la sân, echipa AVON alături de Primăria Oradea pregătește pentru orădeni ziua de 11 octombrie ca zi în care aceștia vor afla cum pot depista din timp cancerul la sân și care sunt modalitățile prin care pot sprijini femeile din România diagnosticate cu această maladie.
Prin Campania pentru Sănătatea Sânilor, AVON România luptă împotriva cancerului la sân, prin strângerea de fonduri din vânzarea produselor cu fundiţă roz. Acestea sunt direcţionate către finanţarea programelor destinate informării şi educării femeilor din România privind depistarea precoce a cancerului la sân şi achiziţionarea de echipamente medicale pentru a asigura îngrijire de calitate pentru pacienţii diagnosticaţi cu această boală.„În fiecare an, prin Campania pentru Sănătatea Sânilor, invităm femeile să facă o promisiune pentru viaţă, le vorbim despre modalităţile de diagnosticare precoce a cancerului la sân şi încurajăm echipele de vânzări și voluntari să susţină evenimentele de informare despre lupta împotriva cancerului la sân”, a declarat Geta Domuța, Director regional de vânzări.

Tratarea bolilor oncologice o prioritate pentru orașul Oradea!
Primăria Oradea a finanțat cu sprijinul Ministerului Sănătății construcția unuia dintre cele mai moderne Centre Oncologice din țară. Acesta a fost inaugurat în decembrie 2012 și de atunci aici au fost tratați peste 9.333 bolnavi, atât prin chimioterapie cat și prin radioterapie. Conducerea Primăriei și cea a Spitalului fac demersuri pentru a atrage capital uman de calitate care să poată folosi aparatura modernă achiziționată și să ofere pacienților cele mai bune servicii medicale posibile. Toți pacienții diagnosticați cu cancer sunt cuprinși in programul național de tratament al bolnavilor cu afecțiuni oncologice și beneficiază în cadrul Centrului Oncologic de consultații, servicii de spitalizare continuă și de zi pentru curele de citostatice și de ședințe de radioterapie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam