Primăria Oradea, în parteneriat cu Compania Lotus Center, a finalizat lucrările de amenajare a parcului Adona, în zona străzii Liszt Ferenc. Parcul a fost realizat în cadrul unei investiţii de tip public-privat, prin care Primăria Oradea a amenajat aleile, terenul de sport, iluminatul public şi branşamentele de apă şi curent, iar firma Lotus Center a realizat spaţiul verde, reţeaua de irigaţii, gazonul şi a plantat arborii mari.
„Având în vedere că în această zonă nu este amenajat niciun loc de joacă pentru copiii de la blocurile din zonă, respectiv pentru cei de la zona de case particulare, Primăria Oradea a decis amenajarea unui loc de joacă destinat copiilor preşcolari, dar şi amenajarea unui teren de fotbal, alături de un parc, pe o suprafață totală de peste 6000 mp. Doresc să mulțumesc pe această cale companiei pentru acest parteneriat, care este un bun exemplu de implicare și de contribuție a companiilor în viața orașului”, a declarat Ilie Bolojan, primarul Municipiului Oradea.
Conform explicațiilor date de primarul Ilie Bolojan și de dna Felicia Țenț, directorul economic al Companiei, în realizarea acestui obiectiv, S.C. LOTUS CENTER S.A. a finanţat lucrări de:
– amenajare spaţii verzi prin gazonare (cca 6200 mp);
– procurarea şi plantarea a 88 de arbori şi arbuşti;
– realizarea unui gard viu, la limita spaţiului spre proprietăţi private pe o lungime de 160 m;
– sistem de irigare automatizat a spaţiului amenajat prin gazonare (cca 1900 ml reţea şi 90 de aspersoare):
Efortul total financiar angajat a fost de 186.000 lei (TVA inclus).
De asemenea, Primăria Municipiului Oradea a angajat derularea unor lucrări care sunt de natură să asigure funcţionalitatea întregii zone amenajate, aceste lucrări constând în:
– instalaţie de iluminat public – reţea de alimentare cu energie electrică, 18 stâlpi de tip lampadar şi 2 stâlpi metalici octogonali, 22 corpuri de iluminat (18 aferente lampadarelor şi câte 2 corpuri pe fiecare stâlp metalic, pentru toate corpurile de iluminat tehnologia fiind de tip LED );
– împrejmuire cu gard metalic a terenului de fotbal, montaj 2 porţi de fotbal, procurare şi montaj 8 coşuri stradale pe suporţii metalici aferenţi aleilor pietonale;
– au fost realizate lucrări de terasament (săpături, nivelare teren), în acest moment sunt finalizate lucrările de amenajare a aleii pietonale (în lungime totală de 285 m).
Pentru partea sa de lucrări, Primăria Municipiului Oradea a contribuit la realizarea parcului cu cca 330.000 lei (TVA inclus).
Primarul Ilie Bolojan a menționat că, în viitorul apropiat, corelat cu derularea achiziţiei publice, în zona amenajată vor fi procurate şi montate 20 de bănci, echipamente şi aparate de joacă pentru copii (1 complex cu 3 tobogane şi 2 leagăne, 2 balansoare).

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam