In perioada 7-13 Decembrie are loc si in tara noastra actiunea, desfasurata la nivel mondial, intitulata The Hour of Code – Ora de programare.

Acest proiect isi propune sa apropie elevii romani de un domeniu care, nu doar ca le este mai la indemana decat ar putea crede, dar care, in acelasi timp, este legat de cunostinte si abilitati, la nivel de baza sau mediu, tot mai solicitate pe piata muncii – programarea.

Deputatul european Emilian Pavel, care este si inginer IT, in colaborare cu intiatorul acestei actiuni in tara noastra, Alin Chiriac, a promovat aceasta idee si a incurajat participarea tinerilor romani la aceste activitati in toata tara. Emilian Pavel considera ca abilitatile de coding fac parte deja din cerintele multor angajatori si, in viitorul apropiat, vor deveni cerinte din ce in ce mai generalizate, astfel incat este esential sa incercam apropierea elevilor romani de acest domeniu.

Concret, in aceasta perioada, fiecare scoala (sau orice alte organizatii) are posibilitatea de a alege o zi in care, timp de o ora, elevii doritori se pot familiariza cu bazele codingului, adica programarea pe calculator. Intreaga actiune va dura o ora si totul se desfasoara online, fara a fi nevoie de conditii speciale. Adresa pentru inscriere este www.hourof.code.com/ro/ro, iar materialele suport pot fi descarcate de la adresa www.ro.code.org.

Pe aceasta cale, va invitam Joi 10 Decembrie, de la ora 17, la biroul parlamentar al domnului Emilian Pavel, pentru a vedea o grupa de elevi liceeni care participa la aceasta activitate, precum si modul ei de desfasurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam