Data: miercuri, 4 noiembrie 2015, ora 18:00
Loc de desfăşurare: Biblioteca Județenă ”Gh. Șincai”, Str. Armatei Române, nr.1/A

Cel mai probabil, ni s-a întâmplat cel puţin odată să fim nemulţumiţi de propriul comportament, de reacţia sau atitudinea avută într-o situaţie sau în faţa unei oportunităţi oferite de viaţă. A greşi este uman şi totuşi unele greşeli, poate, ar fi putut fi evitate. În adâncul nostru ştim că putem fi mai buni, ne putem imagina pe noi înşine mai curajoşi, mai calmi, mai senini, mai eficienţi etc. Uneori, visăm că am putea realiza lucruri mai valoroase şi am vrea să ne ferim de compromisuri. Dar, CUM?

Comportamentul nostru seamănă cu o scară care, de la caz la caz, ne înlesneşte sau ne îngreunează accesul la noi înşine. Pentru a o putea urca este necesar să întrezărim cine suntem, care sunt valorile care ne dau viaţă şi dacă ceea ce descopăr sunt cu adevărat principii general valabile sau doar o pasă a momentului. Dacă se tezaurizează valori atemporale teama şi mâhnirea dispar cu desăvârşire…căci ele nu sunt un fapt inexorabil, ci o consecinţă a ignoranţei.
Saltul de la trecător la netrecător, de la pieritor la nepieritor, de la schimbător la principii ferme, implică o muncă legată de căutarea sensului vieţii umane: cucerirea Fiinţei Autentice. Pentru a parcurge drumul eticii este necesar să înţelegem cum era conceput omul de către filosofii şi înţelepţii umanităţii.

Acest material a fost realizat pe baza ideilor din Cursul de Introducere în Filosofie, care propune o călătorie printre concluziile valoroase ale filosofilor și înțelepților umanității oferit de Asociaţia culturală Noua Acropolă.

Cursul se va desfășura în fiecare zi de miercuri de la ora 18:00, începând din 4 noiembrie.

Înscrieri se pot face la primele întâlniri pentru care intrarea este liberă.

Pentru informații și înscrieri, contactați-ne la na-oradea@noua-acropola.ro, tel. 0755 292 542.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam