Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Borş – I.T.P.F. Oradea au depistat o femeie care a încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de o carte de identitate românească falsă.

În data de 16.01.2016, ora 01.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat la ieşirea din ţară, calatorind ca pasageră într-un autoturism condus de un cetăţean român, o femeie care s-a legitimat cu o carte de identitate românească. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, motiv pentru care au demarat cercetările.
În urma verificărilor efectuate de lucrătorii noştrii, s-a stabilit că documentul prezentat la control este fals, acesta neîndeplinind condiţiile de formă şi fond al unuia autentic. Totodată, s-a stabilit că femeia este cetăţean român, se numeşte Florentina S., în vârstă de 30 de ani cu domiciliul în judetul Vrancea.
Românca a declarat că şi-a procurat acest document de la o conaţională, contra sumei de 150 de euro şi a recurs la această metodă deoarece şi-a pierdut cartea de identitate şi intenţiona să ajungă în Italia pentru a-şi găsi un loc de muncă.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetarea acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam