În cadrul ședinței de Consiliu Local de azi, 26 martie 2015, s-a aprobat includerea lucrărilor de construire a unei pasarele în continuarea lucrărilor proiectului ”Dezvoltarea unor habitate naturale din specii de arbori protejaţi și floră spontană pe Dealul Ciuperca din municipiul Oradea și în zona Korosszegapati din județul Hajdu Bihar”.
Proiectul este în acest moment în implementare, fiind finanțat din cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, HURO 1101, Axa 1, secțiunea 1.3.1.
În derularea acestui proiect cu finanțare nerambursabilă se înregistrează economii, pe care Municipiul Oradea în calitate de beneficiar intenționează să le utilizeze pentru realizarea la baza versantului a unei legături pietonale prin intermediul unei pasarele peste drumul rapid, în curs de amenajare între zona de acces și grădina publică, propuse spre amenajare prin proiect. Această investiţie va separa și fluidiza traficul rutier al drumului rapid din zonă și cel pietonal, pasarela fiind principalul acces pietonal care face legătura Dealului Ciuperca cu traseele care vin de la celelalte obiective turistice ale orașului.
În urma evaluării costului de investiție a pasarelei din structură metalică, acesta se situează în jurul valorii de 200.000 euro (inclusiv TVA).
Totodată, s-a aprobat suportarea contribuției proprii a Municipiului Oradea pentru realizarea construcției pasarelei și a oricăror cheltuieli neeligibile ce pot apărea pe parcursul derulării investiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam