O echipă formată din 12 candidaţi pentru un post în Senatul Universităţii din Oradea lansează o nouă viziune cu privire la modul în care studenţii ar trebui să îşi desfăşoare activitatea în acest for. Candidaţii, care provin de la 8 facultăţi sunt determinaţi să aducă un suflu nou activităţii din forul suprem al universităţii. Aceştia consideră că interesele studenţilor nu sunt reprezentate în mod legitim şi cred că pot aduce modificări semnificative. Majoritatea dintr candidaţii propuşi au un background în asociaţiile studenţeşti, fiind cei care au organizat mare parte din proiectele desfăşurate în cadrul Universităţii din Oradea, de către ONG-urile de profil.

Echipa propue un program în 10 puncte, intitulat #Democraţie în UO!:
1. Consultarea permanentă a studenţilor în luarea TUTUROR deciziilor
2. Informare publică despre deciziile luate la nivelul Senatului şi a Consiliului de Administraţie prin toate căile de comunicare, în special, pe cele online.
3. Transparenţă în distribuirea locurilor în cămine. Eficientizarea acestui printr-un sIstem informatizat şi publicarea paşilor din timp.
4. Creşterea numărului de burse. Creşterea ponderii de burse sociale din total, de la 20%, la 30%.
5. Transparenţă în procesul de distribuire a locurilor pentru tabără
6. Evaluarea cadrelor didactice să fie realizată exclusiv de studenţi prin reprezentanţii acestora şi rezultatele să fie publice. Creşterea procentului pe care aceste chestionare îl au în evaluarea cadrelor didactice, de la 20%, la minim 33,3% (alături de autoevaluare şi evaluarea colegială)
7. Introducerea unor curse speciale pentru studenţii din judeţele limitrofe (Sălaj, Satu Mare, Arad) şi localităţile din judeţul Bihor (Aleşd, Beiuş, Salonta, Marghita) cu microbuzele universităţii, subvenţionate integral sau parţial de Univeristatea din Oradea
8. Facilitarea accesului la bazele didactice şi educaţionale ale Universităţii (Gaudeamus – Stâna de Vale, Pomicola – Protecţia Mediului etc.)
9. Redeschiderea Clubului Studenţesc, fie în actuala clădire a cantinei, fie în corpul M, şi organizarea unor evenimente tematice în vederea revitalizării vieţii studenţeşti din campus
10.Studenţii din Senat răspund de demersurile privind înfiinţarea Casei de Cultură a Studenţilor (CCS). Continuarea demersurilor existente, susţinute de asociaţiile studenţeşti şi alţi stakeholderi şi înfiinţarea CCS Oradea în cel mai scurt timp

Echipa #Democraţie în UO este deschisă dezbaterilor şi întrebărilor venite din partea tuturor membrilor comunităţii academice. Putem fi contactaţi pe pagina de facebook cu acelaşi nume şi aşteptăm comentariile dvs. şi pe Studentocraţia, ziarul studentului orădean.

Echipa este formată din:
1. Ioan Ardelean (Facultatea de Medicină şi Farmacie)
2. Andrei Crăciun (Facultatea de Industrie Managerială şi Tehnologică)
3. Marius Deaconu (Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice, Ştiinţele Comunicării)
4. Sorin Furdui (Facultatea de Geografie, Turism şi Sport)
5. Rebeca Guţ (Facultatea de Medicină şi Farmacie)
6. Oana Meşter (Facultatea de Ştiinţe Economice)
7. Bogdan Mirăuţă (Facultatea de Protecţia Mediului)
8. Mihaela Pop (Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane)
9. Andrei Toia (Facultatea de Ştiinţe Economice)
10. Diana Toderici (Facultatea de Protecţia Mediului)
11. Henrietta Varady (Facultatea de Arte)
12. Ştefan Volda (Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane)

Echipa Democraţie în UO este susţinută de următoarele asociaţii: Asociaţia Studenţilor Psihologi din Oradea, Asociaţia Studenţilor Farmacişti din Oradea, Asociaţia Studenţilor Stomatologi din Oradea, Asociaţia Geografică „Simion Mehedinţi”, Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor Fiziokinetoterapeuţi din Oradea şi Asociaţia „Gheorghe Şincai” a studenţilor în Istorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam