Episcopia Română Unită cu Roma, Greco – Catolică Oradea,
Publicația Oradea Press și
Asociația Caritas Eparhial Oradea

Vă invită la o lansare de carte și o seară dedicate Înalt Prea Sfinției Sale Acad. Dr. Nicolae Corneanu, fostul mitropolit al Banatului, de pie memorie.

Vor prezenta volumul:
PSS Böcskei László, episcop romano-catolic
PSS Dr. Virgil Bercea, episcop greco-catolic
Ioan Moldovan, director al revistei ”Familia”
Ramona Băluțescu, autor

Totodată, invitații vor evoca personalitatea celui care a fost mitropolitul ortodox al Banatului, Acad. Dr. Nicolae Corneanu, ierarh ce a compensat destinul său tragic prin iubirea și prețurea pe care le-a primit din rândul credincioșilor săi, și nu numai, fiind, zeci de ani, părintele întregului Banat și prietenul tuturor etniilor și cultelor din România.

”(…) Pornim de la principiul pe care îl susține conducerea supremă a statului nostru – că trebuie să ne numărăm unul pe altul; nu să facem dreptate, ci să ne numărăm. Și după ce ne-am numărat, ca oile dintr-o turmă, atunci să vedem: dăm o biserică – celor ce o aveau și sunt proprietarii ei – sau nu o dăm? Și atunci vedem, negociem, dar de obicei nu negociem. De obicei ne lovim între noi, de obicei ne urâm între noi. Dar lucrurile acestea trebuie odată să se sfârșească, pentru că trăim într-o societate de drept și nedreptățile nu mai au ce căuta între noi.”
ÎPSS dr. Nicolae Corneanu, Lugoj, 5 mai 1996

Vă invităm să ne fiți alături joi, 26 februarie, a.c., ora 17.00, la Librăria Gutenberg din Oradea, Str. Ep. Mihai Pavel nr. 4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam