SkirtBike este o manifestare socială care își propune să încurajeze cât mai multe femei să meargă cu biclicleta, aratând că aceasta poate reprezenta un mijloc de transport alternativ fiind o expresie a frumuseții, eleganței și a libertății de mișcare.

Oradea a fost cea mai nouă comunitate care a devenit parte din mişcarea naţională Skirtbike anul trecut, pe data de 31 august, când a avut loc prima ediție de succes la care au participat peste 250 de bicicliste. Pe plan local, asociaţia parteneră este Rotaract Club Oradea care va coordona și ediția 2015 în calitate de organizator principal.

Plimbarea de anul acesta le va oferi doamnelor şi domnişoarelor ocazia de a-şi etala feminitatea şi stilul chic pe bicicletă urmând un traseu accesibil care va face legătura între centrul orașului Oradea și centrul stațiunii Băile Felix. Astfel, duminică 14 iunie, de la ora 14:00, toate femeile ce iubesc mersul pe bicicletă sunt așteptate în Parcul Traian lângă terasa Chanson pentru a pedala pe următorul traseu: locaţie start Oradea Muzeul Ady Endre – Parcul Traian – Podul Dacia – B-dul Dimitrie Cantermie – Strada Nufărului – Sînmartin – Băile Felix locaţie finală. Poliția locală Oradea va însoți parada biciclistelor atât pe direcția către Băile Felix cât și la întoarcerea spre Oradea.

Înscrierea este gratuită și se va face în ziua evenimentului, începând cu ora 13:00, la locația de start. Participantele sunt rugate să vină cu biciclete și desigur să respecte dress code-ul manifestării purtând fuste. Organizatoarele vor oferi fiecărei bicicliste, tot gratuit, un bilet la o tombolă cu diferite surprize oferite de către sponsorii evenimentului, marele premiu fiind o bicicletă cochetă pentru plimbări prin oraș. Tombola se va desfășura la finalul cursei Skirtbike Oradea în cadrul terasei Hotelului Termal din Băile Felix.

DespreSkirtBike:
SkirtBike reunește cea mai mare comunitate de bicicliste la nivel național promovând mersul pe bicicletă ca stil de viaţă sănătos, în rândul femeilor de orice vârstă. După ce a fost iniţiată în anul 2010 la Bucureşti, rând pe rând orașe precum Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj Napoca, Constanța, Deva, Drobeta Turnu Severin, Iași, Oradea, Sibiu, Timișoara au devenit parte integrantă a acestei mișcări.

Mai multe informații privind evenimentul se pot găsi pe: www.skirtbike.ro

Photo credit: Remus Toderici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam