Devenită deja o tradiţie, prima săptămână din luna aprilie este dedicată în mod special activităţilor şcolare. Mai precis, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a susţinut şi anul acesta programul educaţional „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Nu mai puţin de 365 de şcolari şi preşcolari au beneficiat de activităţi educative şi interactive menite să ofere un suport în ceea ce priveşte formarea unei atitudini pro mediu în rândul tinerei generaţii.

Anul acesta, cel mai vizitat şi căutat obiectiv a fost Priza de Apă Oradea. Aici, nu mai puţin de 240 de elevi au venit în vizită pentru a afla mai multe despre mecanismele de captare şi curăţare a apei industriale. Pe lângă prezentarea barajului şi a bazinelor de liniştire a apei, vizitatorii au avut prilejul de a asista la o operaţiune modernă de curăţare a apei.

Elevii pasionaţi de biologie şi chimie au ales să viziteze Laboratorul de Calitatea apei, fiind singurul laborator de acest gen din judeţul Bihor. În funcţie de livelul de cunoştinţe, cei mici au avut acces în camerele specializate ale Laboratorului. De la camera de primire probe de apă, până la camera de biologie, elevii au avut ocazia nu doar de a viziona ci şi de a efectua analize de apă.

O surpriză plăcută a venit din partea elevilor Liceului Teoretic German şi din partea Şcolii generale nr.16 Oradea, care au decis să devină voluntarii apelor şi să igienizeze malurile Crişului Repede pe tronsonul Pod Ferdinad- Pod Decebal. În total, cei 50 de elevi au colectat aproximativ 3,6 mc de deşeuri. A fost pentru prima dată când un grup de voluntari a colectat selectiv deşeurile de pe cursul de apă.

„ Orice activitate care aduce un plus de valoare gospodăririi apelor este şi va fi mereu binevenită. Le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în activităţile de informare şi educare şi îi asigur că A.B.A Crişuri va rămâne mereu un colaborator de nădejde.” Dorel Dume, director A.B.A Crişuri.

În total au fost implicate 9 instituţii de învăţământ şi anume: Liceul Greco Catolic „Iuliu Maniu”, Liceul Teoretic German Oradea, Şcoala gimnazială nr. 16 Oradea, Liceul Teoretic Lucian Blaga, Liceul Ady Endre, Şcoala gimnazială Szacsvaz Imre Oradea, Şcoala din Cetariu, Grădiniţa nr.19 Oradea şi Şcoala „Oltea Doamna”.

Administraţia Bazinală de Apă Crişuri
Str. Ion Bogdan, nr. 35, 410125 Oradea,Tel: (0259) 442 033; (0259) 443 892; Fax: (0259) 444 237
Birou Relaţii cu Presa
Anca MIHOCIU
E:mail: presa_abacrisuri@yahoo.com
Tel: 0746/179564

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam